(VIDEO) KRISTIJANO SE LOŠE PROVEO U BEOGRADU: Ovako je Partizan izbacio Ronalda iz Evrope
Foto: Printscreen

Na današnji dan pre 13 godina

(VIDEO) KRISTIJANO SE LOŠE PROVEO U BEOGRADU: Ovako je Partizan izbacio Ronalda iz Evrope

Fudbal -
Crno-beli eliminisali Sporting posle produžetaka (3:3) i plasirali se u drugo kolo tadašnjeg Kupa UEFA

Fudbaleri Partizana eliminisali su lisabonski Sporting u prvom kolu Kupa UEFA posle revanša odigranog u Beogradu na današnji dan pre 13 godina.

Posle 3:1 za crno-bele u Lisabonu, Sporting je istim rezultatom dobio 90 minuta borbe u Humskoj, ali je tim Ljubiše Tumbakovića dao dva gola u produžecima i prošao dalje - 3:3.

Za lisabonske "lavove" igrao je Kristijano Ronaldo, koji je u to vreme imao 17 i po godina.

Meč u Beogradu igran je pred praznim tribinama, jer je UEFA kaznila Partizan zbog prethodnih izgreda navijača.

Portugalci su tog 3. oktobra 2002. godine poveli u 14. minutu golom Tonjita. Rezultatom 0:1 otišlo se na odmor.

U 55. minutu Kutuzov je udarcem glavom prvo pogodio stativu, a potom natrčao na odbijenu loptu i zatresao mrežu za 0:2. Bio je to veliki propust odbrane crno-belih. Tek tada je Partizan zaigrao bolje.

U 78. minutu Andrija Delibašić je smanjio na 1:2 posle centaršuta Damira Čakara sa leve strane.

Kada se očekivalo da će crno-beli u regularnom toku obezbediti plasman u narednu rundu, Sporting je anulirao minus iz Lisabona. U 83. minutu promaju u odbrani Partizana iskoristio je Tonjito koji je ubacio na peterac, gde je Kontreras sam bez problema zatresao praznu mrežu - 1:3.

U poslednjem minutu Sporting je prvo pogodio stativu, da bi na drugoj strani Bečanović glavom šutirao pored gola.

Usledili su produžeci. U 109. minutu rezervista Dejan Živković postigao je gol glavom posle centaršuta sa desne strane. Konačan rezultat postavio je Damir Čakar, posle asistencije Bečanovića.

"Partizan je odigrao katastrofalno. Sve dobro što smo uradili - uradili smo u poslednjih 15 minuta", ocenio je trener Ljubiša Tumbaković.

Za Partizan su igrali: Radiša Ilić, Nuhi, Mišković, Savić, Stojanoski, Duljaj, Trobok, Saša Ilić, Delibašić (od 94. Živković), Lazović (od 85. Bečanović), Iliev (od 60. Čakar).

Zanimljivo je da je Partizan i u drugom kolu Kupa UEFA igrao produžetke, ali ne tako uspešno. Naime, kod kuće je savladao Slaviju (opet) 3:1, a onda istim rezultatom izgubio u Pragu, da bi posle dodatnih pola sata bilo 5:1 za Čehe.

http://www.youtube.com/watch?v=LW7bgHAOba0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track