(VIDEO) LAKA KONJICA PONOVO JAŠE: Španci poslali Mađare direktno u Francusku, gde idu i Slovaci
Foto: Reuters

Kvalifikacije za EVRO 2017

(VIDEO) LAKA KONJICA PONOVO JAŠE: Španci poslali Mađare direktno u Francusku, gde idu i Slovaci

Fudbal -
"Crvena furija", iako joj ništa nije značilo savladala Ukrajinu i omogućila našim severnim susedima da budu najbolja trećeplasirana ekipa

Fudbalska reprezentacija Slovačke izborila je večeras direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, pošto je u utakmici poslednjeg, 10. kola Grupe C kvalifikacija kao gost pobedila Luksemburg sa 4:2.

Prvo mesto u Grupi C zauzela je Španija, koja je na gostovanju u poslednjem kolu sa 1:0 savladala Ukrajinu, koja će svoje mesto na kontinentalnom šampionatu pokušati da izbori kroz baraž. Špancima pobeda nije ništa značila, ali jeste Mađarima, koji su tako ostali ispred Ukrajine na vrhu liste trećeplasiranih ekipa, pa je i "laka konjica" postala učesnik Evropskog prvenstva. Jedini gol na svom debiju za "crvenu furiju" postigao je igrač Viljareala Mario Gaspar u 22. minutu.

Arbitri na meču u Kijevu su bili Srbi predvođeni Miloradom Mažićem.

Belorusija je u utakmici Grupe C bez rezultatskog značaja u Minsku odigrala nerešeno 0:0 sa Makedonijom.

Španija je prva u grupi sa 27 bodova, slede je Slovačka 22, Ukrajina sa 19...

Slovenija je osigurala mesto u baražu pobedom nad San Marinom od 2:0 u utakmici Grupe E. Direktan plasman na kontinentalni šampionat iz te grupe ranije su osigurali Engleska i Švajcarska. Engleska je sa 3:0 pobedila Litvaniju i tako zadržala maksimalan učinak u kvalifikacijama, dok je Švajcarska trijumfovala protiv Estonije sa 1:0. Engleska je takmičenje završila sa svih 30 bodova, Švajcarska je na drugom mestu sa 21, dok je Slovenija treća sa 16.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track