(VIDEO) LIGA EVROPE: Inter jedva iščupao tri boda, petarda Šahtjora
Foto: AP

Goleada

(VIDEO) LIGA EVROPE: Inter jedva iščupao tri boda, petarda Šahtjora

Fudbal -

U terminu od 19 časova po srednjeevropskom vremenu odigrano je 12 utakmica 3. kola grupne faze Lige Evrope i to u grupama G, H, I J, K i L.

Inter je posle dva poraza došao do prvih bodova u Ligi Evropa, a strelac jedinog gola za milansku ekipu bio je Antonio Kandreava u 67. minutu na asistenciju Davidea Santona.

"Nero-azuri" su meč završili s desetoricom igrača, pošto je Marselo Brozović u 77. minutu dobio crveni karton. Sa druge strane, srpski reprezentativac Dušan Tadić nastupao je do 73. minuta za Sautempton, kada je u igru umesto njega ušao Sofijan Bufal.

U drugom meču Grupe K Sparta Prag je u Izraelu s 1:0 pobedila Hapoel Ber Ševu, a strelac jedinog pogotka bio je Matej Pulkrab u 71. minutu.

Sparta je lider Grupe K sa šest bodova, Hapoel Ber Ševa i Sautempton dele drugo mesto sa po četiri, dok je Inter poslednji, četvrti, sa tri.

Šahtjor je lako na svom terenu pobedio Gent, a strelci za ubedljivu pobedu ukrajinskog tima bili su Viktor Kovalenko u 12, Fakundo Fereira u 30, Bernard u 46, Taison u 75. i Maksim Mališev u 85. minutu.

U drugom meču Grupe H Konjaspor i Braga odigrali su nerešeno 1:1.

Šahtjor ima maksimalan učinak posle tri utakmice, pa se nalazi na prvom mestu, drugi je Gent s četiri boda, dok je Braga treća s dva, a Konjaspor je poslednji, četvrti, s jednim.

U Grupi G, Ajaks je u Vigu protiv Selte prvi stigao do prednosti golom Hakima Zijeha u 22. minutu, ali je domaćin samo sedam minuta kasnije stigao do izjednačenja pogotkom Andreua Fontasa.

Amsterdamska ekipa je do nove prednosti stigla u 71. minutu preko Amina Junesa, ali je Fabijan Oreljana doneo novo izjednačenje Selti za koju je ceo meč odigrao Nemanja Radoja.

Standard iz Liježa, koji predvodi srpski trener Aleksandar Janković, imao je zaostatak od dva gola protiv Panatinaikosa, ali je na kraju stigao do izjednačenja i drugog boda u Grupi G.

Osmanlispor je brzim golovima Raula Ruseskua u 23. i 24. minutu poveo s 2:0 protiv Viljareala, ali je "žuta podmornica" preko Alfreda N'Diajea u 56. i Pata u 74. iznudila remi i na taj način zadržala prvo mesto u Grupi L.

U drugom meču Grupe L Steaua iz Bukurešta igrala je nerešeno 1:1 s švajcarskim drugoligašem Cirihom.

Šalke je u Grupi I zadržao maksimalan učinak pošto je na gostovanju s 1:0 pobedio Krasnodar, dok je Nica istim rezultatom protiv Red Bul Salcburga došla do prvih bodova.

U Grupi J, Fiorentina je na gostovanju protiv Libereca trijumfovala s 3:1, a u drugom meču iste grupe Karabag je s 2:0 pobedio grčki PAOK.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track