(VIDEO) LIGA EVROPE: Vojvodina ispustila pobedu u finišu meča sa Dinamom
Foto: Printskrin

Remi u Novom Sadu

(VIDEO) LIGA EVROPE: Vojvodina ispustila pobedu u finišu meča sa Dinamom

Fudbal -

Fudbaleri Vojvodine odigrali su u četvrtak uveče u Novom Sadu 1:1 sa Dinamom iz Minska, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Vojvodina je povela golom Siniše Babića u 29. minutu, a Dinamo je izjednačio u 82, pogotkom Artjoma Bikova.

Revanš meč igra se za sedam dana.

Vojvodina je dobro igrala, imala inicijativu, ali osim kod gola, u prvom poluvremenu nije imala izglednih šansi, dok je Dinamo nekoliko puta ozbiljno ugrozio domaćina.

Domaćinu se agresivna igra isplatila u 29. minutu, kada je Aleksandar Paločević ubacio loptu u šesnaesterac, Nikola Trujić je zbunio odbranu tako što je propustio, a ona je došla do Babića, koji je ostao sam ispred Sergeja Ignjatoviča i bez problema ga savladao.

Dinamo je pokušavao udarcima iz daljine. Prvo je Marko Kordić dobro odbranio šut Valerija Žukovskog u 19. minutu, a potom je u 41. Jurij Habovda pogodio prečku posle udarca sa više od 35 metara.

Drugo poluvreme takodje je prošlo u inicijativi Vojvodine, a fudbaleri novosadskog tima su imali nekoliko dobrih prilika da ostvare i ubedljiviju prednost, ali ih je u tome sprečio golman Dinama.

Ignjatovič je odlično branio udarce Trujića i Paločevića, a Vojvodina je potom kažnjena za propuštene prilike. Habovda je u 83. minutu centrirao sa desne strane, a Bikov je iskoristio grešku Nikole Antića i lepim udarcem iz voleja savladao Kordića.

Vojvodina je posle primljenog pogotka bila ofanzivna, igra se preselila samo ispred gola Dinama, ali domaći fudbaleri i pored brojnih pokušaja nisu uspeli da ozbiljnije ugroze Ignjativiča i daju drugi gol.

Na stadionu Karadjordje u Novom Sadu bilo je oko devet hiljada gledalaca, od čega 20-ak navijača beloruskog kluba, koji su nekoliko puta dobili aplauz domaće publike zbog skandiranja "Kosovo je Srbija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track