(VIDEO) LUDNICA U SLOVENIJI: Radović sa Olimpijom osvojio titulu prvaka golom iz penala u 94. minutu
Foto: FK Olimpija

Zmajčeki stigli do dugo čekanog trofeja

(VIDEO) LUDNICA U SLOVENIJI: Radović sa Olimpijom osvojio titulu prvaka golom iz penala u 94. minutu

Fudbal -

Fudbaleri Olimpije osvojili su titulu šampiona Slovenije pobedom nad Rudarom na gostovanju sa 1:0, a zapaženu ulogu u tom uspehu imao je Miroslav Radović.

Do pobede u pretposlednjem kolu Ljubljančani u došli mnogo teže nego što se očekivalo, pošto su slavili golom Roka Kronavetera iz penala u četvrtom minutu nadoknade.

Olimpija je tako kolo pre kraja obezbedila titulu, pošto ima nedostižnu prednost od tri boda u odnosu na Maribor, koji je sa 3:1 slavio protiv Krke.

U poslednjem kolu, Olimpija dočekuje Krku, sledeće subote od 20.15, pa će tako sa svojim navijačima proslaviti prvu titulu nacionalnog prvaka posle 21 godine.

Radović je u redove Olimpije stigao na polovini sezone i na 13 utakmica postigao je tri gola, ali se više istakao svojim asistencijama, pa je bio jedan od najzaslužniji za veliki uspeh kluba iz Ljubljane.

Ljubljanski klub kolo pre kraja prvenstva ima 71 bod, tri više od Maribora, dok su Domžale na trećem mestu sa 54. Olimpija će zahvaljujući takvom raspletu igrati na leto u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a Maribor i Domžale će se boriti za mesto u Ligi Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track