(VIDEO) MUSLIN ISKRENO: Evo kakva je zaista atmosfera u svlačionici Orlova
Foto: Fss.rs

Presek selektora Srbije

(VIDEO) MUSLIN ISKRENO: Evo kakva je zaista atmosfera u svlačionici Orlova

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin sumirao je utiske posle uvodne tri utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

"Orlovi" su u septembru na startu ciklusa remizirali sa Republikom Irskom (2:2) u Beogradu, a onda su u oktobru osvojili svih šest bodova u duelima sa Moldavijom (3:0) i Austrijom (3:2).

Muslin je izrazio zadovoljstvo ne samo igrama i rezultatima već i voljom i mentalitetom svojih izabranika. Ipak, nije želeo da najavljuje odlazak na Mundijal, koji će se 2018. održati u Rusiji.

"Krenuli smo dobro i srećni smo zbog toga, ali je rano govoriti o konačnim dostignućima i ciljevima koje smo postavili", počeo je selektor "orlova" priču za grčko izdanje magazina "FourFourTwo" (4-4-2).

"Istina je da smo se pronašli, ali pred nama je i dalje dug put i mnogo utakmica sa teškim rivalima. Sigurno je samo da kod nas postoji jaka želja da se nađemo na Svetskom prvenstvu", dodao je Muslin.

Nije prvi stručnjak Srbije želeo da poredi svoj i tim koji su birali njegovi prethodnici na klupi "orlova".

"Možda sada jesmo drugačiji tim, ali ne mogu da kažem šta to nije išlo do sada. Imamo jaku ekipu, snažno povezanu sjajnom klimom u svlačionici, a pre svega želim da istaknem pobednički mentalitet igrača. Želimo na Svetsko prvenstvo i u svaku utakmicu ulazimo da pobedimo".

Muslin kaže da je prezadovoljan igračima.

"Ekipa nam je pokrivena na svim pozicijama. Oduševljen sam internacionalcima kao što su Kolarov, Mitrović, Ivanović i Tadić, koji igraju u Engleskoj i imaju mnogo iskustva".

Posebno se osvrnuo na Aleksandra Mitrovića.

"Dao je dva gola Austrijancima i stalno napreduje. Znam da se u Njukaslu suočava sa problemom, jer ne igra koliko bi želeo, ali kada dođe na okupljanje reprezentacije ima ogromnu želju da igra i da sve od sebe".

Luka Milivojević je takođe zaslužio poseban osvrt.

"Igrao je u svim dosadašnjim utakmicama i veoma je važan za tim. Igra za veliki klub kao što je Olimpijakos, ali bi mogao da igra i u jačoj ligi, poput engleske ili španske. Njegovo najjače oružje je - glava. On čita igru i koristan je i u fazi odbrane i u fazi napada".

Sledeći kvalifikacioni meč Srbija će igrati u novembru protiv Velsa u Kardifu.

"Neće biti lako. Videli smo na Evropskom prvenstvu da Velšani mogu da zadaju mnogo problema ako im se ostavi prostor. Zato ćemo imati mnogo posla u pripremi tog meča kada se opet okupimo", zaključio je Slavoljub Muslin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track