(VIDEO) NAVIJAČ BRIŽA GANUO CEO SVET: Odložio smrt zbog utakmice voljenog kluba
Foto: Printscreen/Facebook

Poslednja želja

(VIDEO) NAVIJAČ BRIŽA GANUO CEO SVET: Odložio smrt zbog utakmice voljenog kluba

Fudbal -

Belgijanac Lorenco Šonbert je poželeo da pre odlaska na drugi svet još jednom odgleda meč Klub Briža.

Navijač Klub Briža, kome su lekari pristali da prekrate muke eutanazijom, imao je poslednju želju - da odgleda još jednu utakmicu voljenog kluba.

Belgijanac Lorenco Šonbert se dugo borio sa teškom bolešću, zbog koje je za 20 godina imao čak 37 operacija. Međutim, odlučio je da u 42. godini završi borbu, a lekari su pristali na to, jer je u Belgiji eutanazija dozvoljena. Međutim, pre smrti poželeo je da samo još jednom vidi svoje ljubimce uživo na delu.

"Moja najveća želja je da, pre nego što umrem, još jednom odgledam svoj tim", napisao je Lorenco na svom Fejsbuk profilu.

Lekari su odložili davanje injekcije i želja mu je ispunjena.

Šonbert, kome je nadimak Lore, na stadion je došao u društvu sedmogodišnje ćerke Dine. Zbog toga je prvenstveni duel Klub Briža i Muskrona, odigran u nedelju, imao veliku težinu.

Lore i Dina imali su poseban tretman na stadionu i podršku svih 20.000 gledalaca. Domaći navijači istakli su transparent sa porukom: "You'll never walk alone Lore".

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Pre početka utakmice Lore je održao dirljiv govor.

"Sada sam neverovatno srećan. Ovo će biti dragocena uspomena za moju ćerku. Moj poslednji san se ispunio i sada mogu da umrem u miru. Slaviću na nebu", rekao je Lorenco Šonbert.

Porodica Šonbert je potvrdila da je dan posle utakmice, u ponedeljak, Lore dobio injekciju koja ga je ispratila na drugi svet.

http://www.youtube.com/watch?v=Wh2qXbanm24
http://www.youtube.com/watch?v=wUfbZk-TnK4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track