(VIDEO) NAVIJAČI SAHRANILI MAĐARSKI FUDBAL: Ujpepšt bez Evrope, 5 klubova  u trećoj ligi
Foto: NEMZETISPORT.HU

Biće bure kod suseda

(VIDEO) NAVIJAČI SAHRANILI MAĐARSKI FUDBAL: Ujpepšt bez Evrope, 5 klubova u trećoj ligi

Fudbal -
Pristalice Pečuja su na terenu izvele kompletan čin sahrane, a klub traži da se u rešavanje pitanja oko fudbala uključi i država

Mađarska fudbalska liga će u sezoni 2015/16 pošto pet klubova nije od strane fudbalskog saveza te zemlje dobilo licencu za takmičenje u prvoj ligi.

Zbog toga su navijači Pečuja posle utakmice poslednjeg kola na kojoj je bivši fudbaler Partizana Branko Pauljević postigao prelep gol, organizovali sahranu Fudbalskog saveza Mađarske.

Mati Deže, predsednik Pečuja lidera na tabeli kaže da će biti teško da objasni savesti, nakon kako i zašto se dogodilo da se 5 klubova preseli dva ranga niže. "Danas je teško govoriti o fudbalu u Mađarskoj. Ako se osvrnemo na događaje u proteklih nekoliko nedelja, mogu da kažem da je ovakva odluka sramna.Tražim da se u sve uključi i premijer države, jer nemam ideju ni kako će se ići dalje".Predsednik mađarskog fudbalskog saveza Šandor Čanji je najavio već 13. maja da za pet klubova verovatno neće biti izdata prvoligaška licenca, ali im je ostavljen rok da do 26. maja otklone sve nedostatke. Pošto se to nije dogodilo Premijer liga će se u 33 kola, tri puta jedanaest krugova.

Federacija je takođe odbacila zahtev da se Ujpeštu izda licenca za takmičenja UEFA.

Funeral of Hungarian Football Federation(Pécs-Nyíregyháza 29.05.2015.)*5 teams 're relegated to 3rd...

Posted by Balkan Ultras on петак 29. мај 2015.
http://www.youtube.com/watch?v=mg-Oy82uoIo
http://www.youtube.com/watch?v=q9FmA_0GYrg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja