(VIDEO) NE PODNOSE NEUSPEH: Fudbaleri Fenerbahčea isprebijali protivnike, pa dobili 4 crvena kartona
Foto: AP

GALATASARAJ ŠAMPION

(VIDEO) NE PODNOSE NEUSPEH: Fudbaleri Fenerbahčea isprebijali protivnike, pa dobili 4 crvena kartona

Fudbal -
Fenerbahče i definitivno ostao bez titule posle remija sa Basaksehirom, u meču koji je završio sa sedmoricom

Fudbaleri Galatasaraja su osvojili 20. titulu šampiona Turske pošto Fenerbahče u ponedeljak nije pobedio na gostovanju četvrtoplasiranom Basaksehiru (2:2), pa je razlika između dve ekipe na vrhu tabele nedostižnih pet bodova uoči poslednjeg kola.

Fener, koji je branio titulu osvojene prošle sezone, ostao je na 19 trofeja namenjenih najboljima u državi.

Utakmica između Basaksehira i Fenerbahčea je bila sve samo ne obična utakmica. Hit turskog prvenstva, koji se bori za izlazak u Evropu, vodio je 2:0 golovima postignutim u 52. i 63 minutu. Gost je uspeo da izjednači pogocima Dijega u 81. i Veba u 88. minutu, kada je već bio lišen pomoći isključenog Topuza (84. minut). Ne samo da Fenerbahče nije imao snage da dođe do velikog preokreta i ostane u trci za titulu, već je meč završio sa sedmoricom igrača! Posle Topuza, isključena su još trojica, svi u sudijskoj nadoknadi vremena, i to Alveš, Erkin i Vebo. U međuvremenu, domaćin je mogao do pobede, ali je promašio penal.

Dakle, fudbaleri Fenerbahčea nisu mogli da obuzdaju nervozu zbog gubitka titule, a svakako najgrublji start načinio je Vebo. Kamerunac je đonom od kopačke u glavu udario Rumuna Epureanua. Brutalan start za isključenje prethodno je načinio i Topuz...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track