(VIDEO ) NOVI TRIJUMF BAVARACA: Bajern dominantan, Borusija nastavila niz!
Foto: Reuter

Bundesliga

(VIDEO ) NOVI TRIJUMF BAVARACA: Bajern dominantan, Borusija nastavila niz!

Fudbal -
Fudbaleri Bajerna iz Minhena zabeležili su 13. pobedu u 14 kola Bundeslige, pošto su danas na svom terenu pobedili Hertu iz Berlina sa 2:0. Strelci su bili Tomas Miler i Kingsli Koman

Trostruki uzastopni šampion sada ima 11 bodova više od drugoplasirane Borusije Dortmund, koja sutra igra sa Štutgartom, koji se bori za opstanak.

Borusija Menhengladbah je posle jako lošeg početka sezone vezala i devetu utakmicu bez poraza, pošto je odigrala 3:3 sa Hofenhajmom u gostima, u utakmici u kojoj je vodila 1:0 i gubila 1:3.

Borusija je povela pogotkom Fabijana Džonsona, ali je domaćin preokrenuo golovima Stivena Zubera, Eugena Polanskog i Nadijema Amirija.Ipak, pobedu gostima doneli su Josip Drmić i Džonson svojim drugim tri minuta pre kraja utakmice. Borusija je prestigla Hertu na četvrtom mestu na tabeli, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Hofenhajm je poslednji.

Hamburg je savladao Verder u Bremenu sa 3:1. Strelci za pobednički tim bili su Ivo Iličević, Mihael Gregorič i Nikolaj Miler, dok je pogodak za domaćina postigao Entoni Udžah. Hamburg je šesti na tabeli sa 21 bodom, dok je Verder na 15. poziciji, mestu iznad zone ispadanja. Hanover je na svom stadionu sa 4:0 savladao Ingolštat, golovima Gedesa Filja, Leona Andreasena, Kenana Karamana i Ufea Beha. Majnc je kod kuće pobedio Ajntraht sa 2:1 i tako došao na sedmo mesto, sa bodom više od Bajera i Šalkea, koji sutra igraju derbi 14. kola Bundeslige.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track