(VIDEO) ODE JOŠ JEDAN BISER IZ PARTIZANA: Iliev potvrdio da je Ninković prodat Italijanima
Foto: Saša Pavlić

Preko Verone do Đenove

(VIDEO) ODE JOŠ JEDAN BISER IZ PARTIZANA: Iliev potvrdio da je Ninković prodat Italijanima

Fudbal -
Fudbaler Partizana Nikola Ninković nastaviće karijeru u Italiji.

Neće, međutim, 21-godišnji ofanzivni vezista preći u Napoli, kako se pričalo minulih dana, već će preko Verone otići u Đenovu.

"Ovo su vruće vesti, pre deset ili 15 minuta dobio sam poziv našeg generalnog direktora Miloša Vazure, koji me je obavestio da je završen transfer Nikole Ninkovića u Đenovu. On će odmah biti prosleđen Kjevu iz Verone na pozajmicu do kraja sezone", predočio je sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

Iliev je dodao da je Ninković odbio jednu ponudu da ne bi naudio Partizanu.

"Imao je ponudu jednog drugog italijanskog kluba da potpiše predugovor koji će postati važeći od leta. On je rekao da ne želi, već da želi da Partizan zaradi".

Sportski direktor je nastavio sa hvalospevima na račun Ninkovića, a sve kako bi se povukla paralela sa slučajem Andrije Živkovića.

"Prvo bih se zahvalio Ninkoviću na lepom gestu. On je učinio veliko delo i odužio se Paritzanu, a mogao je da ode bez obeštećenje i da klub ne dobije ništa. Odrekao se ogromne svote novca koja mu se dugovala. Sve da bi se odužio Partizanu", rekao je Iliev i dodao:

"Pre 20 minuta sam dobio poziv njegovog oca, zahvaljivao nam se i pokazao privrženost klubu, ljudsku veličinu i ovom prilikom mu se zahvaljujem. Nikola i njegov otac su nam čak obećali produžetak saradnje da se danas nije realizovao ovaj transfer. Želim mu svu sreću u nastavku karijere".

Nikola Ninković je za prvi tim Partizana debitovao 2011. godine. Do kraja sezone nastupaće za Kjevo, a onda će se preseliti u Đenove, gde će biti saigrač sa bivšim kapitenom Crvene zvezde Darkom Lazovićem.

(mozzartsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track