(VIDEO) ODUŠEVILI SVET: Policajac dao prvi gol u istoriji Gibraltara
Foto: Reuters

Njihovoj sreći nema kraja

(VIDEO) ODUŠEVILI SVET: Policajac dao prvi gol u istoriji Gibraltara

Fudbal -
Li Kaskiaro zatresao mrežu Škotske

Nedelja 29. mart 2015. godine ostaće zlatnim slovima zapisan u istoriji Gibraltara. Tog dana fudbalska reprezentacija je postigla prvi gol u zvaničnim utakmicama.

Gibraltar se od ovog ciklusa takmiči u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Posle četiri očekivana ubedljiva poraza u Grupi D, od Poljske, Republike Irske (po 0:7), Gruzije (0:3) i Nemačke (0:4), konačno je reprezentacija Gibraltara zatresla protivničku mrežu.

U 20. minutu utakmice u Škotskoj, na Hempden parku, samo dva minuta pošto je domaćin poveo golom Malonija iz penala, izjednačio je Li Kaskiaro!

Inače, kao i svi saigrači, i Kaskiaro se amaterski bavi fudbalom, a po profesiji je policajac. Asistirao mu je advokat Aron Pajas.

Istina, već do odlaska na odmor Škoti su dali još tri gola najavljujući novu katastrofu debitanta u kvalifikacijama, ali sreći fudbalera i navijača Gibraltara, kojih je bilo na tribinama Hempden parka, nije bilo kraja kada su postigli prvi gol u istoriji svoje reprezentacije.

Inače, Gibraltar je primljen u UEFA, ali ne i u FIFA, pa neće učestvovati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Goal Casciaro -Scotland 1-1 Gibraltar by GoalsGalore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track