(VIDEO) ODUŽIO SE GVARDIOLI: Ture se vratio na teren i sa dva gola doneo pobedu Sitiju
Foto: Reuters

(VIDEO) ODUŽIO SE GVARDIOLI: Ture se vratio na teren i sa dva gola doneo pobedu Sitiju

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su danas u gostima ekipu Kristal Palasa sa 2:1, dok su Sautempton i Liverpul odigrali bez golova u 12. kolu Premijer lige.

Oba gola za Siti postigao je Jaja Ture u 39. i 83. minutu, a jedini strelac za Kristal Palas bio je Konor Vikham u 66. minutu. Aleksandar Kolarov odigrao je ceo meč za Siti.

Siti se ovom pobedom popeo na drugo mesto na tabeli Premijer lige, ima 27 bodova koliko ima i prvoplasirani Liverpul. Kristal Palas na drugoj strani ima 11 bodova i nalazi se na 16. mestu na tabeli.

Fudbaleri Liverpula nisu uspeli da upišu četvrtu pobedu u nizu, pošto su odigrali 0:0 sa Sautemptonom.

Ekipa s Enfilda je i pored remija zadržala prvo mesto, dok je Sautempton deseti sa 14 bodova. Dušan Tadić nije igrao za domaći tim, dok je Marko Grujić sedeo na klupi za rezerve u ekipi Liverpula.

Sanderlend je na svom terenu pobedio Hal sa 3:0 u utakmici koju je obeležio nestanak struje na stadionu "Svetlosti". Utakmica je početkom drugog poluvremena bila prekinuta na desetak minuta.

Golove za pobedničku ekipu postigli su Džermejn Defo u 34. i Viktor Aničebe u 62. i 84. minutu.

Sanderlend je, posle druge pobede u šampionatu, pretposlednji na tabeli sa osam bodova, dok je Hal 18. sa dva boda više.

Everton i Svonsi su odigrali nerešeno 1:1. Svonsi je poveo pogotkom Gilfija Sigurdsona u 41. minutu, a izjednačenje i bod Evertonu doneo Šejmus Kolman minut pre kraja utakmice.

Votford je na svom terenu slavio protiv Lestera sa 2:1, dok je Bornmut, takodje u gostima, pobedio Stouk sa 1:0.

Fudbaleri Totenhema pobedili su Vest Hem sa 3:2. Vest Hem je vodio 1:0 i 2:1, ali je Hari Kejn postigao golove u 89, i 92. minutu iz penala i tako doneo veliki preokret svom timu u londonskom derbiju. Vest Hem je poveo golom Mihaila Antonija u 24. minutu, a Totenhem je izjednačio u 51. preko Harija Vinksa. "Čekićari" su ponovo poveli u 51. minutu iz penala koji je izveo Manuel Lansini i vodili su do pred kraj meča.

Heung-Min Son je prodro u 89. minutu u šesnaesterac i centrirao u sredinu. Golman Daren Randolf je odbio loptu, ali tu se našao Kejn koji je zakucao loptu u mrežu. Napadač Totenhema nije ni slavio gol, već je pokupio loptu i krenuo ka centru.

U 91. minutu je ponovo Son prošao po levoj strani u šesnaestercu, ali ga je posle duela sapleo Havard Nortveit tako da je dosudjen penal, koji je Kejn sigurno izveo. Posle toga se igralo još oko pet minuta, i tada je Vinston Rid iz Vest Hema dobio drugi žuti karton.

Totenhem je tako ostao jedini neporaženi tim u ligi, a ovo mu je bio prvi trijumf posle četiri vezana remija. "Pevci" su sada peti na tabeli sa 24 boda, jednim manje od Asenala i Čelsija, koji ima i utakmicu manje.

Vest Hem je 17. na tabeli sa 11 bodova, jednim više od Hala, prvog tima u zoni ispadanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track