(VIDEO) PARTIZAN: Oštećeni smo, sudija Mažić propustio da svira penal u večitom derbiju
Foto: Partizan.rs

20 godina bez najstrože kazne

(VIDEO) PARTIZAN: Oštećeni smo, sudija Mažić propustio da svira penal u večitom derbiju

Fudbal -
U klubu iz Humske smatraju da su u subotnjem derbiju u istoj sekundi načinjena dva prekršaja za jedanaesterac

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem na svom sajtu u kome pita da li je oštećen za penal u 148. večitom derbiju.

Crno-beli smatraju da su igrom zaslužili da savladaju Crvenu zvezdu i pobegnu joj na osam bodova prednosti, ali da to nisu učinili "spletom nesrećnih okolnosti".

Takođe, klub iz Humske 1 podseća na tradiciju prema kojoj Partizanu nije dosuđen penal u derbiji od 18. marta 1995. godine i konstatuje:

"To je okruglo 20 godina. Ta tradicija je nastavljena i u ovom derbiju, pošto je u 62. minutu meča internacionalac Mažić propustio da svira jedanaesterac posle kornera i rvačkog hvatanja sa dve ruke Balažica od strane Vukašina Jovanovića (dobio bi u tom slučaju i drugi žuti karton). Cela situacija odvijala se i pred očima dodatnog pomoćnog sudije iza gola Danila Grujića, koji je bio od mesta događaja udaljen 5 metara".

Takođe, iz tabora lidera Superlige zameraju i medijima što nisu konstatovali taj momenat.

"Simptomatično je da nijedan izveštač sa meča, kako pisani, tako i elektronski, nije spomenuo ovaj ne(sporni) momenat u izveštaju posle meča", dodaje se u Partizanovom saopštenju.

Saopštenje Partizana u ovom demantuje činjenica da Kurir sport jedan od medija koji su ukazali na spornu situaciju. Pitamo se čemu pominjanje medija u negativnom kontekstu kada ni sami predstavnici Partizana posle utakmice nisu imali zamerki na suđenje. Naime, u zvaničnom zapisniku, u rubrici "mišljenje o suđenju" crno beli su napisali: "Bez primedbi".

http://www.youtube.com/watch?v=5pFPwoX84Y4
http://www.youtube.com/watch?v=-EXdTX8ceEU
http://www.youtube.com/watch?v=dA_DR88KBS8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track