(VIDEO) POD ISTRAGOM: Čelnici FS BiH osumnjičeni da su ukrali pare od Mundijala u Brazilu
Foto: AP

Malverzacije

(VIDEO) POD ISTRAGOM: Čelnici FS BiH osumnjičeni da su ukrali pare od Mundijala u Brazilu

Fudbal -
Tužilaštvo BiH ispituje anonimnu prijavu da su računi za avio prevoz i smeštaj dvostruko veći od stvarnih

Čelnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine pod policijskom su istragom zbog sumnji u proneveru novca koji je bio namenjen finansiranju učešća reprezentacije te zemlje na Svetskom prvenstvu u Brazilu, prenose mediji pozivajući se na Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA).Portparolka SIPA Kristina Jozić potvrdila je da policijski istražitelji preuzimaju dokumentaciju iz sedišta FS BiH u Sarajevu.

"Agencija postupa po nalogu Tužilaštva BiH", kazala je Jozić.

Iako nema službene potvrde šta se istražuje mediji navode kako su na meti ugovori koji su prošle godine sklapani s različitim agencijama i firmama, a odnose se na putovanja u Brazil.

SIPA je navodno ranije tražila od FS BiH da dostavu dokumentacije ali na to nije bilo odgovora pa su policijski istražitelji morali sami potražiti sporne ugovore.

Prema dostupnim informacijama sumnjive su fakture za avio prijevoz i hotelski smeštaj a pretpostavlja se kako su prikazani iznosi "naduvani" do vrednosti koje su bile dvostruko veće od stvarnih.

Glavni protparol FS BiH Jasmin Baković tvrdi da u toj organizaciji ništa ne kriju i da su policijskim istražiteljima predali sve što su tražili.

"Nemamo razloga bilo šta tajiti jer radimo transparentno", kazao je Baković dodajući kako u FS BiH imaju informaciju da se istraga sprovodi na temelju anonimne prijave.

Kurir sport / Dnevni avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track