(VIDEO) Poslednji put kada je Partizan na stadionu Zvezde igrao finale kupa desio se potpuni haos
Foto: Printskrin

Milinković ratovao protiv sadašnjeg tima

(VIDEO) Poslednji put kada je Partizan na stadionu Zvezde igrao finale kupa desio se potpuni haos

Fudbal -
Finale Kupa Srbije 2011. godine nije završeno pošto su igrači Vojvodine u 83. minutu odlučili da napuste teren nezadovoljni sudijskim odlukama

Partizan i Čukarički sastaće se u sredu od 20.30 časova na stadionu Crvene zvezde u finalu fudbalskog kupa Srbije. Dok crno-beli igraju za 13. nacionalni Kup, četvrti otkako je Srbija samostalna, Čukarički se nada prvom trofeju u klupskoj istoriji.

Poslednju utakmicu koju je Partizan igrao na Zvezdinom stadionu u finalu kupa desio se veliki haos i prekid. U sezoni 2010-11 za trofej kupa igrali su Partizan i Vojvodina. Zanimljivo je da je ekipu iz Novog Sada sa klupe predvodio aktuelni trener crno-belih Zoran Milinković.

http://www.youtube.com/watch?v=Rji-Y0aZCUE

Utakmica je odigrana 11. maja pred oko 20.000 gledalaca, a glavni sudija meča bio je Slobodan Veselinović iz Valjeva.

Partizan, predvođen trenerom Aleksandrom Stanojevićem, nastupao je u sastavu: Stojković, Miljković, Savić, Krstajić, Jovanović, Kamara, Tomić (Ilić), Smiljanić (Petrović), Babović, Tejgo, Ilijev (Vukić).

Vojvodina je igrala u sastavu: Brkić, Vulićević, Mojsov, Trajković, Pavlović, Medojević, Stevanović (Merebašvili), Tumbasević, Lazetić (Katai), Ilić, Oumaru.

Partizan je poveo golom Prinsa Tejga u 16. minutu, a izjednačenje je doneo Mojsov u 63. minutu.

Od tog trenutka na travnatom terenu stadiona u Ljutice Bogdana desilo se nekoliko spornih situacija koje su dovele do prekida meča u 83. minutu.

Partizan je do novog vođstva 2:1 stigao u 72. minutu iz penala, a egzekutor je bio Zvonimir Vukić. Prethodno je oboren Prins Tejgo, a ta odluka sudije Veselinovića izazvala je revolt igrača novosadskog tima.

Novi sporni detalj viđen je u 80. minutu. Vojvodina je izvela gotovo identičnu akciju kao kod izjednačujućeg gola, a Mojsov je ponovo postigao pogodak. Međutim, sudija Veselinović je poništio gol zbog prekršaja, što je ponovo izazvalo velike proteste Novosađana.

Samo tri minuta kasnije meč je prekinut. Vojvodina je bila u napadu, jedan od fudbalera Vojvodine bio je ometen u kaznenom prostoru prilikom pokušaja da uputi šut ka golu Partizana, a pošto sudija Veselinović nije dosudio penal igrači novosadskog tima odlučili su da napuste teren i ne nastave meč.

Pošto se gosti nisu pojavili ni posle predviđenih 15 minuta, meč je zvanično prekinut i kasnije registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Partizana.

http://www.youtube.com/watch?v=GD94QjN37HY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track