(VIDEO) Pre tačno 18 godina odigran jedan od najkontroverznijih večitih derbija
Foto: Printskrin

107. sudar Partizana i Crvene zvezde

(VIDEO) Pre tačno 18 godina odigran jedan od najkontroverznijih večitih derbija

Fudbal -
Partizan je na brzinu izveo slobodan udarac, lopta je stigla do Hristova koji je lako savladao golmana Jevrića

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su veliki broj zanimljivih večitih derbija, a jedan od najkontroverznijih odigran je pre tačno 18 godina - 16. aprila 1997. godine.

Partizan je na tadašnjem stadionu JNA u 107. večitom derbiju savladao Crvenu zvezdu rezultatom 2:1.

Crno-beli su poveli golom Goce Hristova u 32. minutu. Taj gol i danas izaziva rasprave. Sudija Savić dosudio je slobodan udarac na oko 20 metara od gola Crvene zvezde. Dok su se igrači Crvene zvezde raspravljali sa sudijom Partizan je na brzinu izveo slobodan udarac, lopta je stigla do Hristova koji je lako savladao golmana Jevrića. Iako nisu bila prekršena pravila igre, te je stoga gol Partizana čist kao suza, kontroverzu je izazvala činjenica da je to bio prvi takav slučaj u domaćoj ligi.

Izjednačenje je doneo Dejan Stanković u 77. minutu, a taj gol prekinuo je rekord golmana Ivice Kralja koji 840 minuta pre toga nije primio gol.

Radost crveno-belih je kratko trajala pošto je Partizan već minut kasnije stigao do trijumfa. Dragan Ćirić je posle solo prodora matirao Jevrića za konačnih 2:1. Maestralni fudbaler ovim golom se oprostio od večitog derbija pošto je tog leta prešao u Barselonu.107. derbiPARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:0)Stadion: JNAGledalaca: 30.000Sudija: SavićPartizan: Kralj, Bolić, Saveljić, Tomić, Sabo, Taševski, Vukićević, Stojisavljević (Svetličić), Hristov (Tešović), Ćirić, Čakar (Pažin). Trener: TumbakovićC. Zvezda: Jevrić, Sakić, Đorović, Njeguš, Vanić, Bošković, Anić (Marinović), Pantelić, Jovičić, D. Stanković, Lazetić (Živković). Trener: LazarevićStrelci: 1:0 Hristov 32', 1:1 Stanković 77', 2:1 Ćirić 78'

http://www.youtube.com/watch?v=_LVhTunHq10

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track