(VIDEO) PRIZNANJE ZA ARGENTINCA: Maradona postaje počasni građanin Napulja
Foto: Reuters

Dijego će biti ambasador Napolija

(VIDEO) PRIZNANJE ZA ARGENTINCA: Maradona postaje počasni građanin Napulja

Fudbal -

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona u maju će postati počasni građanin italijanskog grada Napulja, a biće imenovan i za ambasadora fudbalskog kluba Napoli, saopšteno je danas.

"Za sve nas Maradona je legenda. Kada reši ;probleme koje ima s italijanskim vlastima postaće ambasador našeg kluba", rekao je predsednik Napolija, Aurelio de Laurentis.Maradona boravi u Napulju kako bi prisustvovao proslavi 30-godišnjice Napolijeve prve titule prvaka Italije.Upravo je Maradona predvodio Napoli do prvog "skudeta" u istoriji osvojenog 1987. godine, a tri godine kasnije do još jedne titule prvaka. 'Mali zeleni', kako je glasio njegov nadimak iz igračkih dana, s Napolijem je osvojio i Kup Uefa 1989. godine, italijanski Kup 1987, kao i Superkup 1990. "Srećan sam što sam ponovo ovde. Napulj je moj drugi dom. Ovde se uvek osjećam sjajno" rekao je Maradona na svečanosti održanoj u pozorištu "San Karlo".

"Barselona mi je nudila novi ugovor na pet godina s dvostruko većom plaćom, međutim, srce me vuklo u ;Napoli i nisam pogrešio", rekao je Maradona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track