(VIDEO) PŠENICA POBEDILA FUDBAL: Preorao fudbalski teren u Desimirovcu
Foto: Printskrin

Sudski spor traje godinama

(VIDEO) PŠENICA POBEDILA FUDBAL: Preorao fudbalski teren u Desimirovcu

Fudbal -
Posle sudskog spora koji traje već skoro devet godina, poljoprivrednik Velimir Marković je odlučio da na njivi koju je nekad njegov deda dao fudbalerima na korišćenje seje pšenicu

Ko je u Desimirovcu igrao fudbal, igrao je. Od sada će loptu morati da šutira po okolnim selima.Posle 70 godina, igralište u ovom šumadijskom selu kod Kragujevca više ne postoji jer je - preorano. Posle sudskog spora koji traje već skoro devet godina, poljoprivrednik Velimir Marković je odlučio da na njivi koju je nekad njegov deda dao fudbalerima na korišćenje seje pšenicu. Teren je koristio Fudbalski klub Sloga, koji postoji još od 1934. godine. Predsednik kluba Milorad Marković priča koliko je meštanima značilo ovo igralište. - Klub je počeo da se ponaša nedomaćinski. Teren je trebalo da koriste 180 minuta mesečno, a igrali su mnogo više. Počeli su da grade zgradu, pa je postojala opasnost da to premaši vrednost zemljišta od jednog hektara, a onda bih tu njivu izgubio - kaže Velimir Marković.- Naši očevi, stričevi i brojne generacije ovde su igrali fudbal. Nivelacija terena, ograde, tribine, svlačionice... Sve to je trebalo da se napravi. Meštani su sami prikupljali novac, ulagali u taj teren i u klub - priča Marković.

http://www.youtube.com/watch?v=46Ge28QHc4A

- Vlasniku smo nudili da plaćamo mesečnu kiriju, samo da ne preore teren. Ali on nije hteo ni da čuje. Bio je ljut, seo je na traktor i krenuo da ore - kaže Rodoljub Đekić, član uprave kluba Sloga.(Blic.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track