(VIDEO) PSŽ OSVOJIO LIGA KUP: Laveci glumio, Ibrahimović i Kavani izrešetali Bastiju
Foto: Reuters

Igra mačke i miša

(VIDEO) PSŽ OSVOJIO LIGA KUP: Laveci glumio, Ibrahimović i Kavani izrešetali Bastiju

Fudbal -
"Sveci" deklasiralo Bastiju 4:0, a Šveđanin i Urugvajac dali po dva gola

Fudbaleri Pari Sen Žermena osvojili su Liga kup, pošto su u finalu tog takmičenja savladali Bastiju sa ubedljivih 4:0.

Junaci pobede bili su Zlatan Ibrahimović i Edison Kavani, koji su postigli po dva gola. Ekipa Lorana Blana povela je golom Ibrahimovića u 21. minutu iz jedanaesterca, da bi reprezentativac Švedske duplirao prednost svoje ekipe u 41. minutu. Za golove u drugom poluvremnu pobrinuo se Kavani. Prvo je savladao golmana Bastije u 80. minutu, a konačan rezultat je postavio u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Osim dvostrukih strelaca važnu ulogu u pobedi PSŽ-a imao je Ezekil Laveci, koji je u 20. minutu iznudio crveni karton za igrača Bastije Sebastijana Skilaćija zahvaljujući svojim glumačkim sposobnostima. Autsajder sa igračem manje nije imao nikakve šanse.

"Svecima" je ovo peti put trofej u Liga kupu.

PSŽ je osvojio Liga kup, a sada je u igri za još tri trofeja: u Kupu Francuske u finalu će se sastati sa Okserom, u Ligi šampiona mu predstoji četvrfinalni dvomeč sa Barselonom, a u prvenstvu je lider. Doduše, naredna četiri meča u Ligi 1 igraće bez Ibrahimovića, koji je suspendovan zbog teških reči na račun Francuske posle poraza u Bordou.

http://www.youtube.com/watch?v=IrdjM2ud8Q0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track