(VIDEO) PRINC RIMA U SUZAMA: Svi su plakali na oproštaju Frančeska Totija! Pogledajte
Foto: Reuters

Legenda odlazi u penziju

(VIDEO) PRINC RIMA U SUZAMA: Svi su plakali na oproštaju Frančeska Totija! Pogledajte

Fudbal -

Kapiten Rome Frančesko Toti (40) ispraćen je danas u penziju posle poslednjeg meča u karijeri, na stadionu "Olimpiko" protiv Đenove.

Bujica emocija i kod Totija i kod navijača bilo je i pre i posle utakmice.

Mnogi navijači su u suzama pozdravili Totija, koji završava karijeru posle 25 sezona koje je proveo u prvom timu Rome, jedinog kluba za koji je nastupao.

Toti je utakmicu protiv Đenove, pred punim tribinama stadiona "Olimpiko" u Rimu, počeo kao rezerva, a i sam je bio u suzama kada je seo na klupu.

Toti je u igru ušao u 54. minutu, a Roma je golom u 90. minurtu pobedila 3:2, overila drugo mesto i obezbedila direktan plasman u Ligu šampiona.

Posle meča igrači su napravili špalir "Princu Rima", a predsednik Rome uručio mu je prigodan poklon.

Suza je ponovo bilo na sve strane, a plakao je i Frančesko, koji se našao u zagrljaju supruge i dece.

"Došao je momenat za koji sam se nadao da nikad neće doći, ali sam bio svestan da je moralo. Ovo je zaista bila teška odluka", obratio se Toti navijačima

Jedan navijač je preskočilo ogradu i ušlo na atletsku stazu sa tribina, a Toti mu je prišao i fotografisao se sa njim pre nego što ga je obezbeđenje izvelo sa terena. Toti je potom na jednoj lopti napisao poruku uz potpis i šutnuo je na navijačku tribinu.

Na centru terena postavljen veliki dres sa brojem 10 koji je Toti nosio tokom karijere, dok je na video bimovima bilo napisano "hvala kapitenu".

Čelnici kluba su mu poklonili uramljen dres, dok je od svog zamenika kapitena Danijelea De Rosija dobio plaketu sa potpisima saigrača.

Toti nije mnogo igrao ove sezone, koju je obeležio njegov navodni sukob sa trenerom Lućanom Spaletijem.

"Princ Rima" je najbolji strelac i igrač sa najviše utakmica u istoriji Rome, sa kojom je osvojio šampionsku titulu i dva Kupa Italije.

Za prvi tim Rome igrao je ukupno 786 utakmica, uz 307 golova. Za reprezentaciju Italije je nastupio 58 puta i bio je šampion sveta 2006. godine.

Francesco Totti say goodbye to AS Roma`s fans... by LiveFootball28

Foto: AP
Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track