(VIDEO) SAŠA ILIĆ I LALATOVIĆ PAMTE 118. DERBI: Pobeda Zvezde posvećena Vladimiru Dimitrijeviću
Foto: Printscreen/Youtube

Na današnji dan pre 13 godina

(VIDEO) SAŠA ILIĆ I LALATOVIĆ PAMTE 118. DERBI: Pobeda Zvezde posvećena Vladimiru Dimitrijeviću

Fudbal -
Crveno-beli, za koje je igrao njihov sadašnji trener, bili su ubedljivi u Humskoj - 3:0, a aktuelni kapiten Partizana je tada dobio crveni karton

Na današnji dan pre 13 godina odigran je 118. prvenstveni "večiti derbi". Tog 21. aprila 2002. godine Crvena zvezda je kao gost ubedljivo pobedili Partizan - 0:3 (0:1).

Strelci za crveno-bele bili su Nemanja Vidić, Dragan Bogavac i Dejan Milovanović.

Crno-beli su u 66. minutu ostali bez kapitena Saše Ilića i Milivoja Ćirkovića kojima je sudija Miroslav Radoman pokazao crvene kartone.

Osim Saše Ilića, još jedan igrač sa tog 118. "večitog derbija" biće akter predstojećeg duela Zvezde i Partizana, a to je Nenad Lalatović, sadašnji trener crveno-belih.

Zanimljivo je da je u sezoni u kojoj je pretrpeo jedan od najtežih poraza u derbijima na svom stadionu, Partizan osvojio titulu sa čak 15 bodova prednosti u odnosu na Zvezdu.

Gosti su u Humskoj poveli 44. minutu golom Vidića udarcem glavom posle kornera sa desne strane. On je gol i pobedu posvetio nekoliko meseci ranije preminulom saigraču Vladimiru Dimitrijeviću.

Trenuci koji su i definitivno prelomili meč bili su u 66. minutu. Saša Ilić je udario bez lopte svog prezimenjaka Dejana iz Zvezde, pa je "pocrveneo", a onda je istu kaznu "zaradio" i Ćirković zbog protesta.

Zvezda je sa dva igrača više uvećala prednost preko Bogavca, koji je iskoristio brzinu da pobegne svom čuvaru Branku Saviću, i najmlađeg učesnika derbija Milovanovića, koji je promešao domaću odbranu pre nego što je savladao golmana Radovana Radakovića.

PARTIZAN: Radaković, Nuhi, Mišković (Čakar), Savić, Stojanovski, Duljaj, Trobok (Vukić), Ivić, Ilić, Bečanović (Iliev), Lazović. Trener: Ljubiša Tumbaković.

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović, Marković (Matijašević), Vidić, Vitakić, Lalatović, Ilić (Lerinc), Gvozdenović, Bratić, Bošković (Milovanović), Pjanović, Bogavac. Trener: Zoran Filipović.

http://www.youtube.com/watch?v=M_DiwFDSGjQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track