(VIDEO) SELEKTOR KOVAČEVIĆ O TRIJUMFU: Kao da je neko hteo da se ovako završi
Foto: Dado Đilas

A sad na medalju

(VIDEO) SELEKTOR KOVAČEVIĆ O TRIJUMFU: Kao da je neko hteo da se ovako završi

Fudbal -
Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević podsetio je posle večerašnje pobede nad Ukrajinom sa 2:1 na Evropskom prvenstvu da je nacionalni tim konačno dočekao prvo polufinale u istoriji.

Kovačević je rekao i da Srbija uz veliku podršku navijača u "Areni" može da osvoji i medalja.

"Znali smo da će biti teška utakmica, bio je veliki ulog. Ukrajina je fizički moćna ekipa. Viđena je prava rovovska borba i čudno je kako je na kraju izrežirana. Čekali smo devet godina na ovakav uspeh i dočekali ga", rekao je Kovačević na konferenciji za novinare posle meča.

Srbija je u triler završnici slavila golom Miloša Simića tri sekunde pre kraja.

"To nije bila smišljenja akcija, već se namestilo. Perić je iskusno sačekao i video Simića. Kao da je neko hteo da se ovako završi meč", naveo je Kovačević.

"Imali smo šansi na početku, iskoristili jednu, ali smo kasnije primili olako gol. Čestitao bih Ukrajini na dobroj partiji, gol u poslednjoj sekundi bio je šok za njih i video sam da su im oči bile pune suza", rekao je naš selektor.

Srbija će u borbi za finale igrati u četvrtak, 11. februara, sa pobednikom meča Rusija - Azerbejdžan, a Kovačević veruje u novi podvig.

"Idemo korak po korak, dobro ćemo se pripremiti za polufinale. Znamo da imamo najmanje iskustva od preostalih učesnika, ali uz ovakvu podršku sa tribina, sve je moguće", zaključio je Kovačević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track