(VIDEO) SNIMA SE FILM O PIKSIJU: Majstora našeg fudbala veličaju Platini, Venger, Bekenbauer
Foto: Crvena Zvezda

(VIDEO) SNIMA SE FILM O PIKSIJU: Majstora našeg fudbala veličaju Platini, Venger, Bekenbauer

Fudbal -
Branislav Trifunović, jedan od najpopularnijih srpskih glumaca, ovih dana u saradnji sa rediteljem Milošem Pušićem snima dokumentarni film o petoj Zvezdinoj zvezdi, legendi i velikom kapitenu jugoslovenske fudbalske reprezentacije i japanske Nagoje Draganu Stojkoviću Piksiju.

– Snimili smo prvi deo filma koji se tiče njegovih početaka. Otišli smo u Niš, u njegov Radnički, i tamo razgovarali sa ljudima koji su ga otkrili i radili sa njim. Moja i želja Miloša Pušića, ali i Draganova je da snimimo jedan film koji je u slavu poslednjeg romantičara jugoslovenskog fudbala i jednog od najvećih fudbalera koje pamtimo – kaže Trifunović.

Na snimanju u Nišu ekipu filma je zanimao „razlog kako je mogao da se desi jedan takav fudbaler“.

– To nas je najviše zanimalo, pa smo pričali sa ljudima koji su ga gledali prvi, radili sa njim, koji su ga pronašli, ali i kako su ga pronašli. On je počeo da trenira sa 14 godina, i to je nešto što nije normalno, jer fudbaleri obično prođu kroz sve selekcije, a on je samo dve godine kasnije počeo da igra za A tim – kaže Bane.

Najzanimljiviji detalj sa snimanja u Nišu po njemu je trenutak kada je Piksija video prvi trener.

– Ono što će biti jako zanimljivo u filmu je trenutak kada ga je jedan od njegovih trenera slučajno video na treningu i videvši samo jedan potez shvatio da će to biti veliki igrač – kaže glumac.

Film će, prema Trifunovićevim rečima, pričati jednu stranu o jednom fudbaleru koju do sada niko nije objavio.– Probaćemo da napravimo film koji će osvetliti jednu stranu priče o Stojkoviću, sa puno zanimljivih stvari koje do sada niko nije objavljivao. Priča o jednom fudbaleru koji je verovatno mogao da bude u pet najvećih svih vremena.Zanimljivo je da je iz jedne zemlje koja se raspadala otišao u jednu izuzetno jaku, i da je uspeo da stvori fudbal u toj zemlji i da postane i tamo legenda koja ima ulice, trgove i delove stadiona koji nose njegovo ime – ispričao je neke ideje filma o Piksiju jedan od njegovih stvaralaca.

Nakon prvog dela i Piksijevih početaka, sledi priča iz Japana i sa ljudima koji su cenili srpsku fudbalsku legendu.

– Snimili smo prvi deo, sada je na redu Japan i poznati veliki ljudi koji njega izuzetno cene, kao što su Mišel Platini, Franc Bekenbauer, Arsen Venger i ostali koji će nam biti sagovornici i pričati o Piksiju – rekao je Trifunović.

On je dodao da će snimanje filma trajati do kraja sledeće godine, i da će tek onda publika imati priliku da vidi život i delo slavnog fudbalera.

– Dug je proces, i za zatvaranje finansijske konstrukcije mi ćemo probati da snimimo film bar u regionu do polovine sledeće godine. A nakon toga da uradimo Japan, London i Pariz i sve te ljude koje moramo da nađemo negde. Nadam se da ćemo ga završiti do kraja sledeće godine i naravno paralelno montirati i nakon toga prikazati – konstatovao je Trifunović.

Kurir sport / Blic TV & pop kultura

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track