(VIDEO) ULTIMATUM U VENECUELI: Reprezentativci neće da igraju dok svi u Savezu ne podnesu ostavke
Foto: Reuters

Optuženi da buše selektora

(VIDEO) ULTIMATUM U VENECUELI: Reprezentativci neće da igraju dok svi u Savezu ne podnesu ostavke

Fudbal -
Pod pretnjom da će napustiti državni tim, 15 reprezentativaca Venecuele zatražilo je danas od čelnika Fudbalskog saveza da podnesu ostavke.

U otvorenom pismu, fudbaleri su zapretili da neće igrati za skandalom pogođeno rukovodstvo Saveza. Oni su optužili privremenog predsednika Laureana Gonzalesa za zlostavljanje i klevetu zbog nedavnih tvrdnji da su se pojedini igrači udružili da svrgnu selektora Noela Sanvisentea.

"Prihvatamo kritike za naše nastupe i kao ekipa smo odgovorni za rezultate ali nikako nećemo prihvatiti optužbe da pripremamo akciju da oteramo selektora. Uznemireni smo i razočarani nedostatkom podrške od stručnog štaba po pitanju ovih otpužbi", navodi se u pismu.

Među potpisnicima pisma su fudbaler Đenove Tomas Rinkon i napadač Vest Bromvič Albiona Salomon Rondon.

Fudbalski savez Venecuele se još nije oglasio.

Gonzales je preuzeo Savez u maju, kada je dugogodišnji predsednk Rafael Eskivel uhapšen u Švajcarskoj u sklopu istrage američkih i švajcarskih vlasti o korupciji u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA). Švajcarska je u septembru pristala da izruči Eskivela Sjedinjenim Američkim Državama.

Reprezentacija Venecuele je izgubila prve četiri utakmice u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine i jedina je bez bodova u grupi. Posle nedavnog poraza od Ekvadora (1:3) selektor Venecuele je rekao da se njegovi igrači nisu dovoljno angažovali u toj utakmici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track