(VIDEO) UNIVERZALNI SPORTISTA: Pogledajte kako je Geret Bejl pogodio tri trojke sa pola terena
Foto: Printscreen/Youtube

Precizan i nogom i rukom

(VIDEO) UNIVERZALNI SPORTISTA: Pogledajte kako je Geret Bejl pogodio tri trojke sa pola terena

Fudbal -
Velšanin iz Real Madrida načinio podvig na "NBA izazovu sa pola terena"

Ne samo da pogađa iz velike daljine na fudbalskom terenu, već Velšanin iz Real Madrida Geret Bejl pogađa i na košarkaškom.

Bejl, koga je "kraljevski klub" platio Totenhemu prošle godine skoro 100 miliona evra, odazvao se "Izazovu sa pola terena" pod pokroviteljstvom NBA lige. Velšanin, poznat po razornom i preciznom udarcu nogom, "naštelovao" je i ruku. Naime, iz pet pokušaja sa polovine terena, loptu je u koš ubacio tri puta! Neverovatno, ali istinito.

Fudbaler Reala je rekao da u NBA ligi navija za Majami, a objasnio i zašto.

"Hit sam zavoleo tokom odmora na Floridi, kada su Lebron Džejms i ostali igrali u finalu plej-ofa", rekao je 25-godišnji Bejl.

Zamoljen da izabere prvu košarkašku petorku od fudbalera, prvo je na spisak uvrstio sebe, a onda dodao:

"Piter Krauč bi igrao centra, a plejmejker bi bio Luka Modrić. Jaja Ture bi bio srce tima, jer igra i napad i odbranu. I uzeo bih Breda Fridela, jer je Amerikanac i razume igru".

Bejl je na kraju imao zadatak da "prozove" ko će sledeći da gađa trojke sa polovine terena i odlučio se za šampiona Formule 1 Luisa Hamiltona i saigrača iz Reala, koga je uvrstio u petorku, Hrvata Luku Modrića.

Pre Bejla, ovom izazovu od fudbalera odazvali su se Demba Ba, Peter Čeh, Andre Širle, Džef Kameron i Bred Fridel i svi su pogodili koš samo jednom. Teško je verovati da će iko izjednačiti, a kamoli prestići rezultat Gereta Bejla.

http://www.youtube.com/watch?v=yHAJVjQ8pYs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track