ZVEZDA OSVOJILA BRDO: Crveno-beli u spektakularnoj utakmici sa 7 golova savladali Čukarički KURIR TV
Foto: Anja Vukašinović

Derbi na Banovom brdu

ZVEZDA OSVOJILA BRDO: Crveno-beli u spektakularnoj utakmici sa 7 golova savladali Čukarički KURIR TV

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su sa Čukarički 4:3 (2:1) u derbiju 27. kola Superlige Srbije.

Zvezda je ovako sačuvala šest bodova prednosti na vrhu tabele u odnosu na Partizan, koji je u subotu pobedio Voždovac 4:0.

Zvezda je danas četiri puta vodila, a Čukarički je tri puta stizao prednost.

Strelci za goste bili su Ričmond Boaći u osmom i 54. minutu, kao i Aleksandar Luković iz penala u 16, i Dušan Andjelković u 83. minutu.

Golove za Čukarički postigli su Ognjen Ožegović iz penala u 43, zatim Asmir Kajević u 47. i Aleksandar Jevtić u 67. minutu meča.

Domaćin je utakmicu na Banovom brdu počeo veoma agresivno, ali je Zvezda ipak stigla do prednosti i to iz prve prave prilike na utakmici.

Gejlor Kanga je u osmom minutu oboren na svojoj polovini, brzo je izveo prekid i fenomenalno proigrao Boaćija, koji je ostao sam ispred Petrića i preciznim udarcem ga savladao.Zvezda je nakon voećeg gola uspostavila ravnotežu i u 16. minutu duplira je prednost. Kanga je ponovo dobro odigrao u prostor, ovaj put ka Mičelu Donaldu, koji je utrčao u kazneni prostor, gde ga je s ledja posle blagog kontakta oborio Darko Zorić, a sudija Milorad Mažić dosudio je jedanaesterac. Kapiten crveno-belih Luković bio je siguran izvodjač najstrože kazne.

Ritam utakmice opao je posle drugog gola crveno-belih, uglavnom se igralo na sredini terena i nijedna ekipa nije uspevala da uspostavi kontrolu.

Čukarički je u 38. minutu imao prvu pravi pokušaj. Petar Bojić je driblinzima iz igre 'izbacio' dvojicu igrača Zvezde i šutirao sa oko 18 metara desno iskosa, ali je lopta otišla malo preko gola.

U finišu prvog dela igre Čukarički je uspeo da smanji zaostatak i to iz jedanaesterca koji je u 43. minutu skrivio Dušan Andjelković.

Levi bek Zvezde odneo je loptu ispred golmana Filipa Manojlovića, ali ga je kapiten Čukaričkog stigao i oduzeo mu. Andjelković je u pokušaju da ukliza oborio protivnika i Mažić je po drugi put na utakmici pokazao na penal, koji je sigurno realizovao Ožegović.

Početkom drugog poluvremena, odnosno u 47. minutu Čukarički je stigao do izjednačenja.Zorić je dobio dobru loptu u prostor, utrčao je u šesnaesterac i šutirao, ali je Manojlović uspeo da zaustavi njegov šut, medjutim, lopta se vratila Zoriću u noge, a on je odmah u petercu proigrao Kajevića koji ju je lako prosledio u nebranjenu mrežu gostiju.

Delovalo je u tim trenucima da Zvezda ne može da pronadje svoj ritam, ipak crveno-beli su u 54. minutu stigli do nove prednosti. Marko Petković je prošao po desnoj strani i centrirao, a lopta je prošla kroz noge golmana Nikole Petrića i stigla do Boaćija, koji ju je s gol linije samo "ćušnuo" u mrežu "brdjana".

Domaćin je nakon 15 minuta uspeo da uzvrati i ponovo dodje do izjednačenja, a ovaj put strelac je bio Jevtić koji je uhvatio volej posle centaršuta Saše Jovanovića s levog boka.

Čukarički je u 73. minutu imao odličnu priliku da dodje do preokreta, Ožegović je posle dubinske lopte bio sam ispred Manojlovića, ali je njegov pokušaj otišao malo pored gola.

Zvezda je u nastavku utakmice imala blagu inicijativu, a dobru priliku za novo vodjstvo imao je Donald u 80. minutu, ali je njegov udarac sa oko 16 metara završio je malo pored gola Petrića.

Crveno-beli ipak su u finišu utakmice stigli do novog gola. Odbrana Čukaričkog loše je reagovala u ovoj situaciji. Boaći je šesnaestercu bio ogradjen s trojicom igrača domaće ekipe, a kada se okrenu i pokušao da šutira slučajno je loptu dodao do Andjelkovića koji je iz prve šutirao i po četvrti put na meču savladao Petrića.Do kraja susreta nije bilo ozbiljnijih prilika na obe strane.

Božović: Drama zbog gluposti

"Ovo nije Čuka iz prvog dela, ovo je sada ekipa koja može da pobedi bilo koga. Mi smo imali priliku da u prvom poluvremenu rešimo sve, ali napravili smo neke gluposti i do kraja se borili za rezultat", rekao je trener Crvene zvezde. Lalatović: Žao mi je zbog načina na koji smo primali golove "Ekipa je pokazala karakter, jer je Zvezda vodila a mi smo se vraćali. Milsim da smo danas pobedili sami sebe, jer smo pustili Zvezdu da igra. Čestitam Zvezdi, ali ostaje žal, zbog načina na koji smo primili golove", rekao je trener Čukaričkog

Drugo poluvreme

90+3. minut - Kraj utakmice

90+3. minut - Igraće se jošp tri minuta

83. minut GOOOOOOL Anđelković 3:4 Boaći se sjajno zagradio, a u nastavku akcije Anđelković je snažnim udarcem doneo prednost gostima

73. minut - Zicer za domaće Jevtić nije pogodio

67. minut - GOOOOL 3:3 - Jevtić Dobra akcija centaršut koji je bivši igrač Zvezde spremno dočekao i preciznim udarcem savladao Manojloviča

54. minut GOOOOOOOOOOOOOL 2:3 Boaći Lepa akcija gostiju i centaršut Petkovića, koji je Boaći iskoristio da drugi put zatrese mrežu

52. minut - Bomba Kange Nema gola

47. minut GOOOOOOOL 2:2 - KajevićBio je to dobar napad domaćeg tima, koji je završen golom jer odbrana Zvezde nije uspela da dođe do lopte

46. minut - Nastavljena je utakmica

Foto: Anja Vukašinović, Kurir
Foto: Anja Vukašinović, Kurir

Drugo poluvreme

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena

43. minut - GOOOOOOOOOOL 1:2 Ožegović Napadač Čukaričkog je rutinski postigao gol

43. minut - Penal za Čukarički Anđelković je izgubio loptu, a potom srušio Bojića

40. minut - Frimpong se žali na povredu Fudbaler Zvezde se vratio nna teren

Foto: Anja Vukašinović, Kurir
Foto: Anja Vukašinović, Kurir

38. minut - Solidan pokušaj BojićaLopta je otišla preko gola Zvezde

34. minut - Nema penala za Čukarički Kajević je pao posle duela sa Frimpongom, sudija je pokazao da se igra nastavi

28. minut - Čukarički bezopasan Iako ima dva gola zaostatka,domaći tim retko uspeva da priđe Zvezdinom golu

16. minut - GOOOOOL 0:2 LukovićKapiten Zvezde je rutinski izveo najstrožu kaznu

15. minut - Penal za Zvezdu Kanga je oteo loptu, povukao kontru, uposlio Donalda, koji je oboren u kaznenom prostoru i Mažić je svirao penal

14. minut - Zvezda ima inicijativuAli posle gola nije bilo prilika

8. minut - GOOOOOOOOOOL 0:1 Boaći Kanga je sajajnim pasom spojio Boaćea sa golom, a napadač Zvezde je rutinski matirao Petrića

6. minut - Borbeno na obe straneZa sada nema uzbuđenja pred golovima

1. minut - Počela je utakmica

Prvo poluvreme

Tok meča

ČUKARIČKI – CRVENA ZVEZDA

Stadion: Čukaričkog

Sudija: Milorad Mažić

Sastavi:ČUKARIČKI: Petrić – P. Jovanović, Lagator, Mašović, Bogosavac – Docić – Bojić, Zorić, Kajević, Obradović – Ožegović.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović – Petković, Frimpong, Al. Luković, Anđelković – Le Talek, Donald – Milić, Kanga, Plavšić – Boaći.

foto: Kurir sport
foto: Kurir sport

Mečevi ovih timova poslednjih godina sa pravom nose epitet ’’derbija’’, ne samo zbog igračkih kvaliteta, već i zbog kvalitetnog fudbala koji se može gledati.Ekipa Čukaričkog je odlično ’’otvorila’’ prolećnu polusezonu sa četiri pobede i jednim remijem, a u prethodnom kolu ’’brđani’’ su na gostovanju savladali čačanski Borac rezultatom 2:3. Trenutno zauzimaju 10.mesto na superligaškoj tabeli sa 33 osvojena boda, jednim manje od devetoplasiranog Spartaka i tri manje od osmoplasiranog Javor Matisa. Ekipa Crvene zvezde je u prvih pet prolećnih kola imala identičan učinak sa četiri pobede, uz jedan remi. U prethodnom kolu crveno-beli su na svom terenu savladali ekipu Javor Matisa rezultatom 3:0. Trenutno se nalaze na 1.mestu superligaške tabele sa 67 osvojenih bodova, šest više od drugoplasiranog Partizana.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran na stadionu ’’Rajko Mitić’’ završen je pobedom crveno-belih rezultatom 3:1(0:0). Strelci za Crvenu zvezdu na tom susretu bili su Piasentin Lukas (autogol), Predrag Sikimić i Ugo Vijeira, dok je jedini pogodak za ’’brđane’’ postigao prethodno strelac autogola, Piasentin Lukas.

Trener Božović je potom govorio i o trenutnoj kadrovskoj situaciji istakavši da će Mihailo Ristić biti u konkurenciji za tim posle oporavka od povrede, dok će Luka Adžić i Uroš Račić biti s omladincima na utakmici protiv Brodarca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track