(VIDEO) VAN KONTROLE: Ovi treneri su dobijali otkaze zbog nasilja, pijanstva, droge...
Foto: KURIR

Poklekli su pred pritiskom

(VIDEO) VAN KONTROLE: Ovi treneri su dobijali otkaze zbog nasilja, pijanstva, droge...

Fudbal -
Selektor Kolumbije Migel Herera nije prvi, a verovatno ni poslednji trener koji je i pored osvajanja trofeja i dobrih rezultata ostao bez posla. Lista onih koji su platili ceh zbog nefudbalskih stvari je poduža

Bivši meksički selektor Migel Herera poslednji je u nizu fudbalskih trenera koji su dobili otkaz zbog bizarnih i nefudbalskih razloga.

Herera je otpušten pošto što je udario novinara, što je greh preko koga mu nacionalni savez, bez obzira što je nekoliko sati ranije osvojio Konkakaf Gold kup, nije oprostio.Dario Gomez, Hererin kolega na klupi Kolumbije, takođe nije mogao obuzdati preku narav. On je 2011. godine u jednom kafiću “šaketao” ljubavnicu, a kada ga je identifikovao jedan beskućnik, Gomez je dobio otkaz.

“Tešku ruku” imao je i trener Fiorentine Delio Rosi. Nakon što je odlučio zameniti Adema Ljajića, srpski reprezentativac je izlazeći sa terena ironično pozdravio njegovu odluku. Rosi ga je udario i zaradio otkaz odmah po završetku utakmice.

http://www.youtube.com/watch?v=FIDvXXl5Bh4

Neki treneri platili su cenu poroka. Pokojni Branko Zebec, briljantni taktički um, vodio je Dinamo do Kupa sajamskih gradova 1967. Nakon toga, ostavio je dubok trag u Bundesligi, vodio Bajern, Štutgart, Ajntraht, HSV, Borusiju Dortmund. Nažalost, Zebec je imao problema sa alkoholom. Dok je vodio HSV, igrač je u svlačionici uveravao kako će biti bolje u sledećoj utakmici, što bi bila uobičajena trenerska motivacija da nije bilo odigrano tek prvo poluvreme… Ubrzo je otpušten.

Krištof Daum je bio perspektivni nemački trener, predodređen za selektora “elfa”. Zaglavio je zbog kokaina dok je vodio Bajer Leverkuzen. Njegova karijera nakon toga nije bila blistava kao što je mogla biti…

Norbert Mejer je vodio Duisburg kad se 2005. sukubio s igračem Kelna Albertom Strejtom. Dotakli su se glavama, a Mejer je pao kao pokošen, glumeći da ga je udario igrač suparničkog tima. Fudbaler je isključen, a trener Duisburga je nakon pregledanog snimka dobio otkaz.

http://www.youtube.com/watch?v=BUjCNjK9VYs
Glena Hodla Hodl Engleska

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track