(VIDEO) ŽALGIRISU PRVI TROFEJ U SEZONI: Kaluđerović i Ljujić osvojili Kup Litvanije
Foto: Fkzalgiris.lt

U finalu protiv Suduve 2:0

(VIDEO) ŽALGIRISU PRVI TROFEJ U SEZONI: Kaluđerović i Ljujić osvojili Kup Litvanije

Fudbal -

Fudbaleri Žalgirisa osvojili su Kup Litvanije pobedivši Suduvu sa 2:0, a važnu ulogu u tom ostvarenju imali su srpski fudbaleri Andrija Kaluđerović i Matija Ljujić.

Klub iz Viljnusa je tako došao do 11. trofeja u Kupu.

Duel između Suduve i Žalgirisa je bio veoma interesantan, ali su gosti apsolutno zasluženo slavili. Na kraju su, doduše, u poslednjem minutu fudbaleri Suduve ostali sa samo osmoricom igrača na terenu, ali je utakmica tada već praktično bila rešena.

Žalgiris je do vođstva došao u 64. minutu preko Kaluđerovića i potom je bez problema održavao prednost. U poslednjem minutu regularnog dela utakmice, Ljujić je poslao sjajnu asistenciju Brazilcu Eliveltu, kojeg je oborio Jalgis Jankauskas i odmah mu je pokazan direktan crveni karton. Domaći fudbaleri nisu mogli da se pomire sa takvom odlukom sudije, pa su još dvojica zaradili isključenja, a potom je Mantas Kuklis bio siguran sa bele tačke za konačan rezultat 2:0.

Srpski dvojac je tako nastavio sa sjajnim igrama u dresu Viljnusa, a do kraja sezone ih čekaju još dve utakmice – sa Atlantasom sledeće subote i Kaunom 16. oktobra, a potom i doigravanje.

Pred poslednja dva kola, Žalgiris drži čelo tabele sa 63 boda, osam više od glavnog pratioca Trakaija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track