(VIDEO) ZATO JE ON RONALDO: Šokantno blaga kazna za najboljeg fudbalera sveta
Foto: Printskrin

Zvezda Reala će igrati na derbiju protiv Atletika

(VIDEO) ZATO JE ON RONALDO: Šokantno blaga kazna za najboljeg fudbalera sveta

Fudbal -
Ronaldo je u finišu utakmice 20. kola Primere u subotu protiv Kordobe, koju je Real dobio 2:1, dobio direktan crveni karton zato što je šutnuo igrača domaćeg tima Edimara

MADRID - Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Španije (RFEF) kaznila je igrača Reala Kristijana Ronalda suspenzijom na dve utakmice zbog isključenja na utakmici sa Kordobom.Ronaldo je u finišu utakmice 20. kola Primere u subotu protiv Kordobe, koju je Real dobio 2:1, dobio direktan crveni karton zato što je šutnuo igrača domaćeg tima Edimara. Portugalac je bio nervozan tokom celog meča, a minut pre nego što je isključen udario je jednog igrača Kordobe, ali to nije video. Ronaldo se potom izvinio zbog svog postupka.

Iako se očekivalo da će Ronaldo biti oštrije kažnjen, Disciplinska komisija RFEF-a je odlučila da Portugalac propusti naredna dva meča. Najbolji fudbaler Reala neće igrati na utakmici madridskog kluba protiv Sosijedada i Sevilje, ali će biti spreman za gradski derbi sa Atletikom, koji je na programu 7. februara.Kako se navodi, Disciplinska komisija uzela je u obzir to što se Ronaldo pokajao i javno se izvinio nakon što je bez lopte udario igrača Kordobe. Portugalac je ove sezone prvi strelac Primere sa 28 golova na 18 utakmica.

Pojedini španski mediji kritikuju ovu odluku čelnica španske fudbalske federacije tvrdeći da je Ronaldo preblago kažnjen zbog toga što Real ima protekciju kod sudija i nacionalnog Saveza. Takođe, ističe se da je Realu na ovaj način učinjena usluga, jer će Ronaldo biti spreman za derbi sa Atletikom, koji može da bude odlučujući u borbi za šampionsku titulu.

http://www.youtube.com/watch?v=J6Ny_N4RFoI
http://www.youtube.com/watch?v=HkMW4uKnVoA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track