(VIDEO) RONALDO ODLAZI IZ MADRIDA: Uprava Reala odlučila da Benitez ostane trener
Foto: Fonet

Potresi na Santjago Bernabeuu

(VIDEO) RONALDO ODLAZI IZ MADRIDA: Uprava Reala odlučila da Benitez ostane trener

Fudbal -
Rafael Benitez ostaje na čelu struke madridskog Reala, saopštio je predsednik kluba Florentino Perez na vanrednoj konferenciji za medije.

"Benitez ima našu punu podršku", izjavio je Perez, koji je pre donošenja odluke razgovarao i sa igračima.

Kada je ranije danas stiglo obaveštenje da će se prvi čovek Reala obratiti javnosti na vanrednoj konferenciji, mediji su počeli da izveštavaju da je trener "kraljevskog kluba" dobio otkaz posle debakla u "El Klasiku" i licitirali sa imenima potencijalnih naslednika Beniteza. Međutim, od toga nije bilo ništa.

"On ima potpunu slobodu u izboru igrača i taktike", dodao je Perez potkrepljujući tvrdnje medija da je dozvolio Benitezu da, ako želi, ostavi na klupi Kristijana Ronalda.

"Benitez je tek počeo sa poslom u Realu. Pustimo ga da radi svoj posao i da ostvari zacrtane ciljeve", istakao je Perez i nastavio:

"Niko u upravi kluba nije izrazio mišljenje da Benitez treba da ide. Doneli smo jednoglasnu odluku. Mi smo pre derbija sa Barselonom imali neverovatnih problema".

Navodno, Kristijano Ronaldo je još pre nekoliko nedelja izneo Perezu uverenje da Real sa Benitezom ništa neće osvojiti, a posle "El Klasika" je dao ultimatum predsedniku: "Ili on ili ja". Tako bar tvrde lokalni mediji dobro upućeni u dešavanja u madridskom klubu.

Perez je to demantovao.

"Ronaldo nikada nije tražio Benitezov odlazak. To je nečija želja da se destabilizuje Real. Svakog dana se pišu takve priče. Svakog dana nešto novo. Neko želi da destabilizuje klub, ali ja to neću dopustiti".

Perez se osvrnuo na spekulacije da je pregovarao sa vlasnicima Pari Sen Žermena oko prodaje Ronalda i to prilikom susreta dva kluba u Ligi šampiona.

"Stvarno ste naivni ako ste mislili da ćemo o transferu razgovarati na dan utakmice", rekao je Perez, ali nije objasnio da li je do pregovora došlo nekom drugom prilikom.

Navijači Reala su posle subotnjeg debakla tražili odlazak Florentina Pereza. On je i to prokomentarisao:

"Naši sosiosi su vrlo važni, poštujem ih maksimalno! Međutim, poklič 'Perez, odlazi' je nastao od radikalnih navijača. Žele da me uplaše, ali od toga nema ništa. Znamo imena tih ljudi, ali neću ih reći. Oni putem medija žele da naškode Realu. Ne meni, nego Realu!", završio je priču Florentino Perez.

Evo kako je Barselona u subotu ponizila Real na "Santjago Bernabeuu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track