VIDIĆ OPET CRVENO - BELI: Pročitajte gde bi srpski defanzivac mogao da se vrati
Foto: Shutter

Spekulacije

VIDIĆ OPET CRVENO - BELI: Pročitajte gde bi srpski defanzivac mogao da se vrati

Fudbal -
Pregovori su počeli, a klub, koji je imao značajnu ulogu u karijeri fudbalera Intera, smatra da bi njegov povratak imao višestruki značaj

Ugledni ruski dnevnik ekskluzivno kao vest dana otkriva da je Spartak poslao ponudu fudbaleru Intera Nemanji Vidiću i da čeka odgovor.

Moskovski velikan želi da vrati nekadašnjeg komandanta odbrane koji se igrama u Rusiji preporučio Mančester Junajtedu gde je izrastao u legendu ostrvskog i evropskog fudbala.

Italijanska epizoda Nemanje Vidića se pretvorila u košmar, ponajviše zahvaljujući očajnom tretmanu koji ima kod trenera Roberta Manćinija, ali i partijama u kojima je pravio ozbiljne greške.

Rusi su poslali ponudu Vidiću koja glasi: ugovor na godinu dana sa platom od 2.000.000 evra. Međutim, Vidić traži dvogodišnju saradnju sa zaradom od 3.000.000 evra po sezoni. To je za 200.000 evra manje od onoga što na godišnjem nivou inkasira u Interu.

Italijanski klub je već dao Moskovljanima zeleno svetlo da naprave dogovor sa srpskim asom i ne traži obeštećenje samo da bi se rešio Vidića i njegove visoke plate.

Vidić želi da se vrati u Spartak i da završi karijeru u Moskvi. I rukovodstvo kluba smatra da bi ovo bio dobar potez. Što strategijski, što marketinški. Navijači ga obožavaju i njegov povratak bi sigurno privukao dodatnih 5 do10.000 navijača na stadionu”, rekao je izvor iz moskovskog kluba.

Spartak će narednog leta ostati bez trojice defanzivaca. Boketi će ostati u Milanu gde igra kao pozajmljen igrač, a Insauraldeu i Karlosu ističu ugovori.

“Ako Vidić nije ozbiljnije povređen, sigurno će predstavljati ogromno pojačanje za odbranu. Podići će Spartakovu defanzivnu liniju na viši nivo. Vidić je i sada bolji igrač od štopera koje trener Jakin ima na raspolaganju. Istina, ima 33 godine. Ali, ako malo bolje pogledate fudbal u Rusiji, videćete da je najbolji štoper u ligi Sergej Ignaševič koji ima 35 godina. Čuo sam da Vidić želi da se vrati u Moskvu, da završi karijeru u Spartaku i da nastavi da živi ovde”, rekao je Spartakov legendarni fudbaler Valerij Rejnhold.

Kurir sport / Izvestija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track