VIDIĆ TRENER MANČESTERA: Srpski fudbaler u Engleskoj polaže za pro-licencu
Foto: Profimedia

Postaje profesionalac

VIDIĆ TRENER MANČESTERA: Srpski fudbaler u Engleskoj polaže za pro-licencu

Fudbal -

Sa Nemanjom na kursu su Niki Bat, Dejvid Džejms, Džejms Biti i još nekoliko slavnih igrača sa Ostrva

Legenda srpskog fudbala i Mančester junajteda Nemanja Vidić završni kurs za dobijanje pro-licence upisao je u Engleskoj!Nekadašnji kapiten Crvene zvezde i Junajteda čvrsto je rešio da postane fudbalski trener. Nakon što je pre nekoliko godina položio za A licencu u Srbiji, odlučio je da završetak školovanja obavi u Londonu. Uz nekadašnjeg saigrača iz Mančestera Nikija Bata i čuvenog golmana Liverpula Dejvida Džejmsa, Nemanja Vidić (35) je najzvučnije ime među polaznicima za dobijanje pro-licence, bez koje ne može da se radi u savremenom profesionalnom fudbalu.

Prijatelj, kum i kolega... Nenad Lalatović
Prijatelj, kum i kolega... Nenad Lalatović

Pored njih, od poznatijih imena polaznici su bivši centarfor Sautemptona i Evertona Džejms Biti, Najdžel Klaf, sin poznatog menadžera i selektora Engleske Brajana Klafa, nekadašnji napadač Vimbldona Džejson Juel i defanzivac Blekburna Stiven Rid. Predavanja im je održao Garet Sautgejt, legenda Aston Vile i bivši selektor A i mlade reprezentacije Engleske.Zvanični sajt Engleskog fudbalskog saveza (FA) kao prvu vest na svom sajtu plasirao je polaznike završnog kursa i veliku fotografiju srpskog asa Nemanje Vidića, sa naslovom „Legende Junajteda na završnom ispitu“.

Nenad Lalatović savetovao Nemanju KUME, KRENI OD B TIMA JUNAJTEDATrener Čukaričkog Nenad Lalatović, kum Nemanje Vidića, otkriva za Kurir da će legendarni fudbaler uskoro preuzeti B ekipu Mančester junajteda.- Nemanja i ja smo pričali o pro-licenci pre nekog vremena. Stalno smo na vezi, dajemo savete jedan drugom. Odlučio je da dokumente dobije u Engleskoj jer je legenda Mančester junajteda. On voli trenerski posao i želi da bude uspešan menadžer. Ima sve preduslove da uspe. Veliko je fudbalsko ime i, što je najvažnije, izuzetno cenjen i poštovan u Engleskoj. Moj savet je bio da tokom školovanja koje traje 18 meseci prihvati ponudu od Junajteda i preuzme brigu o B timu - otkriva za Kurir Nenad Lalatović.

Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track