VLADIMIR STOJKOVIĆ: Pobeda za naš narod, posebno za Srbe sa Kosova
Foto: AP

Trijumf za sve

VLADIMIR STOJKOVIĆ: Pobeda za naš narod, posebno za Srbe sa Kosova

Fudbal -
Poklanjamo je našem narodu i posebno Srbima sa Kosova, koji su rođeni tamo, žive tamo i koji su morali da se presele. Usrećili smo narod i vratili samopouzdanje, jasan je bio golman srpske reprezentacije

BEOGRAD - Fudbalski reprezentativci Srbije izjavili su posle pobede u Albaniji (2:0) da je ekipa izdržala veliki pritisak i obradovala narod u zemlji.

"Usrećili smo svakog Srbina. Obe selekcije su pomalo bojažljivo ušle u utakmicu, ali smo uspeli da preuzmemo inicijativu i dominiramo. Pokazali smo koliko smo ozbiljna ekipa, mislim da smo zaslužili ovu veliku pobedu. Ona nažalost ne menja mnogo, ali mogla bi da bude prekretnica u odnosu na naredne meceve", rekao Ivanović novinarima posle utakmice u Elbasanu.

Defanzivac Čelsija morao je duel ranije da završi zbog povrede, ali dodaje da nije teže prirode.

"Zadobio sam je u poslednjem meču za Čelsi, nadam se da nije teža", dodaje Ivanović.

Golman Vladimir Stojković kazao je da će ovaj trijumf mnogo značiti za naredni period.

"Pobeda kojom ćemo se mi fudbaleri najmanje radovati. Poklanjamo je našem narodu i posebno Srbima sa Kosova, koji su rođeni tamo, žive tamo i koji su morali da se presele. Usrećili smo narod i vratili samopouzdanje", jasan je bio Stojković.

Junak trijumfa Adem Ljajić postigao je i asistirao kod golova Srbije, ali ističe da je to zasluga celog tima.

"Nije važno ko daje golove, već da pobeđujemo. Imali smo veliku volju pre meca, ostavili srce na terenu i kontrolisali loptu ceo meč. Znali smo da će biti veliki pritisak i pripremili smo se za to. Bio je to dodatan motiv", rekao je Ljajić posle utakmice u Elbasanu.

Fudbaler Intera istakao je da igrači Srbije imaju kvalitet da se nosi sa svima.

"Možemo da se nosimo sa svim reprezentacijama, samo ako smo mi "pravi". Važno je da se sada dobro pripremimo za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo", dodao je Ljajić.

Nemanja Matić i pored povrede smogao je snage da izađe na teren, ali je kasnije morao da bude zamenjen.

"Fejsa me je na pravi način odmenio. Nisam ja bitan, već tim. Nisam bio spreman 100 odsto, ali drago mi je da smo slavili", zaključio je Matić.

Fudbaleri Srbije poslednji meč u kvalifikacijama za EP igraju u nedelju protiv Portugalije u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track