VREDNIJI OD BELORUSA: Partizan skuplji od BATE za 1,75 miliona evra
Foto: Sasa Pavlic

Napad na Ligu šampiona

VREDNIJI OD BELORUSA: Partizan skuplji od BATE za 1,75 miliona evra

Fudbal -
Živković procenjen na 2,8 miliona evra iako vredi više, dok je Mladenović drugi po vrednosti u redovima Belorusa

Fudbaleri Partizana skuplji su od svojih rivala za mesto u grupnoj fazi Lige šampiona BATE Borisova za 1,75 miliona evra! Tim crno-belih, koji je na pleća položio debelo plaćenu družinu iz Bukurešta, legiju stranaca Steaue, prema proceni vrednosti igrača, ne bi trebalo da ima većih problema sa prvakom Belorusije.Ako je verovati specijalizovanom portalu Transfermarkt, fudbaleri Partizana imaju veću cenu u odnosu na protivnike, koji su u prethodne četiri godine čak tri puta igrali u najkvalitetnijem timskom takmičenju pod patronatom UEFA. Liga šampiona je cilj za oba kluba, a nagrada od 14 miliona evra dovoljan motiv da fudbaleri dve ekipe pruže maksimum u oba meča.Najskuplji fudbaler Partizana je kapitalac Andrija Živković, koji je procenjen na 2,8 miliona evra, mada bi njegova cena trebalo da bude i tri puta veća. Nemački portal procenio je da milion evra vrede čak četvorica fudbalera crno-belih - Darko Brašanac, Miroslav Vulićević, Gregor Balažic i Nikola Ninković. Zanimljivo je da najveće pojačanje Partizana ovog leta Abubakar Umaru vredi samo 350.000 evra, dok svetski šampion sa Novog Zelanda Ivan Šaponjić ima cenu od 525.000 evra.

Što se tiče Belorusa, prva zvezda tima jeste poslednje pojačanje, iskusni Aleksandar Hleb, sa 525.000 evra, dok je najskuplji fudbaler defanzivac i reprezentativac Denis Poljakov, čija vrednost na evropskom tržištu iznosi 1.120.000 evra. Srbin Filip Mladenović procenjen je na čak 910.000 evra, a u gornjem domu su dvojica domaćih igrača Aleksandar Voloćko i Igor Stašević sa po 840.000, dok krug zatvara još jedan naš igrač, Nemanja Milunović sa 700.000.

Provokacija ili neznanjeIVAN BOGDANOV VOĐA „GROBARA“Da li namerno ili ne, beloruski list Kosmopolitska pravda najavio je utakmicu između BATEa i Partizana sa slikom Ivana Bogdanova, navijača Crvene zvezde, koji je bio inicijator haosa na tribinama stadiona u Ðenovi pre pet godina. Utakmica dva tima je tema dana u Belorusiji, a gotovo sve novine potencirale su navijače Partizana i njihove bratske odnose sa fanovima CSKA iz Moskve.

Kreg Tompson ko je sudija sa sinoćne utakmice ŠKOT NAS OJADIO U ĐENOVIŠkotski sudija Kreg Tompson (43) vodio je utakmicu između BATE Borisova i Partizana. Arbitar koji nije ostao u lepom sećanju Srbima vodio je pre pet godina utakmicu naše reprezentacije i Italije u Ðenovi, koju je prekinuo posle niza incidenata na tribinama. Ipak, partizanovci imaju podeljeno mišljenje kada je Tompson u pitanju. Prvi put vodio je meč Partizana 2008. godine, kada su crno-beli u kvalifikacijama za Ligu šampiona igrali protiv Fenerbahčea. Tada je oštetio tim iz Humske dosudivši penal za Fener u Beogradu (2:2), kada je Sikimić van šesnaesterca oborio Brazilca Aleksa. U Istanbulu Turci su slavili rezultatom 2:1. Ipak, 2010. bio je srećan za crno-bele u revanšu protiv Anderlehta. Poništio je na 2:2 gol Romelua Lukakua zbog navodnog ofsajda, a posle penala je Partizan otišao u Ligu šampiona. Inače, Tompson je po struci pravni zastupnik iz Edinburga, a pomoćnici su mu bili Dejvid Megiči i Grejem Stjuart. Četvrti sudija bio je Stjuart Stivenson, a iza golova su stajali Stiven Meklin i Endrju Dalas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track