VUČELIĆ ODGOVORIO MOJSILOVIĆU: Trener Spartaka priča ko nacista!
Foto: Saša Pavlić, Cile

Zakuvalo se

VUČELIĆ ODGOVORIO MOJSILOVIĆU: Trener Spartaka priča ko nacista!

Fudbal -
Patriote i izdajnici Izraze „bando crvena i komunističko đubre“ koristio je upravnik banjičkog logora Đorđe Kosmajac. Te reči nisu u upotrebi od oktobra 1944. godine, tvrdi čelnik Partizana

Potpredsednik Partizana Milorad Vučelić pronašao je mnogo sličnosti u rečniku okupatorske policije Gestapo i Stevana Mojsilovića, koji ga je u javnom istupu nazvao „komunističkim đubretom i bandom crvenom“.- To je rečnik koji se u Srbiji ne koristi od oktobra 1944. godine, a dotad su ga upotrebljavali pripadnici okupatorskog Gestapoa i njihovi saradnici. Oni su ih, mučeći u zatvorima patriote i skojevce, nazivali „bandom crvenom“ i „komunističkim đubretom“ i sad se ti izrazi Ðorđa Kosmajca, poznatog mučitelja iz banjičkog logora, ponovo uvode u upotrebu - rekao je Vučelić za Kurir.Uprava crno-belih je istim povodom izdala saopštenje za javnost, čije delove prenosimo:Zvezda je sve zakuvala- Sve je počelo kad je i vreme, u 1. kolu, „utakmicom“ OFK Beograd - Crvena zvezda, koja je izazvala lavinu smeha, besa i zaprepašćenja, zavisno od ugla posmatranja. Pitali smo se tada: „Da li je ovo moguće?“, odgovor je ubrzo stigao - da, moguće je, i još gore od toga. FK Spartak je, gle čuda, protiv tog istog OFK Beograda izveo najslabiji tim koji ima na raspolaganju i jedino objašnjenje začuđenoj javnosti ponudio kroz izjavu svog trenera: „Hoće mi se, mogu da radim šta poželim.“ Da li će fudbalska organizacija dopustiti da razni Mojsilovići godinama nekažnjeno divljaju srpskim fudbalom.U ko zna kojoj medijskoj replici po redu, crno-beli su podsetili zbog čega su u Novom Pazaru igrali s kombinovanim timom.- Mi smo, eto, krivi za sve. Krivi smo zato što smo pre dva meseca, na sopstvenu štetu, na utakmici protiv FK Novi Pazar poštedeli umorne igrače pred utakmicu sezone sa Steauom - piše u saopštenju i dodaje se:Uneli devize u zemlju- Krivi smo što smo pobedili Steauu i uneli u ovu osiromašenu zemlju nekoliko miliona svežih deviznih sredstava. Krivi smo što smo trijumfovali u zemlji svetskih prvaka, što Mojsilovići, Terzići i njima slični u svojim bednim karijerama fudbalskih prevaranata ne mogu ni da zamisle.

Direktor uz treneraĐORĐEVIĆ: HVATALI STE NAS ZA VRATDirektor Spartaka Dragan Ðorđević stao je u zaštitu svog trenera Stevana Mojsilovića.- Uz dužno poštovanje prema gospodinu Vučeliću kao eminentnom novinaru i iskusnom političaru, moram da primetim da je gospodin Vučelić stariji čovek, uz to je i mlad fudbalski radnik koji se tek odskoro uključio u fudbalske vode tako da mu se izjave da Spartak igra na vašaru ne mogu zameriti. Da ga podsetim da je Crvena zvezda dva puta u skorije vreme iz Subotice odlazila pognute glave, a da je Partizan spasavao glavu i da su njihovi igrači naše hvatali za vrat ne bi li ostvarili neku prednost na terenu. Kad nam je Partizan dva puta dao gol u 96. minutu, Vučelić i njegova loža radovali su se kao da je gol postignut u finalu Lige šampiona. Ko će biti u kojoj ligi, na svu sreću, određuju rezultati, a ne političari kao što je Vučelić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track