VUČIĆ O PRIVATIZACIJI PARTIZANA I ZVEZDE Nemaju sponzore, pa im je lakše da uzmu novac od države!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Teška bolest našeg društva

VUČIĆ O PRIVATIZACIJI PARTIZANA I ZVEZDE Nemaju sponzore, pa im je lakše da uzmu novac od države!

Fudbal -

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je da je neophodno privatizovati fudbalske klubove, uključujući Partizan i Crvenu zvezdu, kako bi se prestalo s trošenjem državnih para za njihovo funkcionisanje.

Tokom rasprave o radu buduće vlade u Skupštini Srbije, Vučić je naglasio da je privatizacija u sportu "teška bolest našeg društva" i ponovio da ni on do sada nije mogao da se izbori s tim problemom.

"Potrebna nam je privatizacija u sportu", rekao je Vučić i kao primer naveo aktuelno funkcionisanje beogradskih fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan.

On je rekao da ne misli da Partizan i Zvezda ne mogu da nađu sponzore, dodavši da je tim klubovima lakše da uzimaju novac od države.

"Kao država plaćamo reket, plaćamo pare da nam ne bi vikali 'pederu'", rekao je Vučić i dodao da gotovo svi u državi navijaju za ta dva kluba, ali da je problem što vlada u tom slučaju nije fer prema ostalim fudbalskim klubovima.

On je naveo da je namera vlade da od fudbalskih klubova uzima pare a ne da im daje.

Vučić je, takođe, osudio način funkcionisanja klubova koji potpisuju reklamne ugovore sa javnim preduzećima do 2020. godine, a novac potroše unapred, zatim uzimaju kratkoročne skupe kredite od banaka, pa opet traže novac od države da kredite vrate.

"Najlakše je upravljati državnim parama i biti veliki direktor", rekao je Vučić i ocenio da je to nasleđena dugogodišnja praksa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track