Vujadin Savić za Kurir: Engleska mi je suđena!
Foto: Dragan Kadić

Intervju, Vujadin Savić fudbaler, PRAVI IZBOR Srpski fudbaler budućnost Votforda

Vujadin Savić za Kurir: Engleska mi je suđena!

Fudbal -
Čempionšip je liga u kojoj se igra brz fudbal s mnogo jakih duela, kaže sin Duleta Savića

Vujadin Savić posle šest meseci pauze pronašao je angažman u Votfordu, članu engleskog Čempionšipa. Dete Crvene zvezde uspelo je tako da posle igranja u francuskom Bordou i nemačkim klubovima Dinamu iz Drezdena i Arminiji okuša sreću i na Ostrvu.Trener Slaviša Jokanović opisao ga je kao kvalitetnog momka koji u budućnosti može mnogo da pomogne klubu, dok engleski novinari potenciraju njegovu visinu od 194 centimetra i skok igru, kao i činjenicu da ima francuski pasoš i da neće biti stranac.Šta očekuješ od šestomesečnog ugovora u Votfordu?- Očekujem da u dogledno vreme dobijem šansu i ustalim se u startnih 11. Drago mi je što ću igrati u Engleskoj. Cilj kluba je da se domogne doigravanja i plasira u Premijer ligu. Ako to ostvarimo, verujem da bih mogao da ostanem i duže - priča za Kurir Vujadin Savić.

Kako su te prihvatili saigrači?- Stvarno super. Nadam se da ću brzo uhvatiti ritam, spremiti se i ući u formu. Još nisam 100 odsto spreman kako bih pomogao Votfordu.Šta trener Slaviša Jokanović očekuje od tebe?- Doveden sam kao pojačanje. Na meni je da se spremim i pomognem Votfordu u narednim utakmicama, kojih će biti prilično. Biće prostora za igru, a čim dobijem šansu, očekujem da je prigrabim.Kakvo je tvoje mišljenje o Čempionšipu?- Paklena je konkurencija. Igra se brz fudbal s mnogo duela, borbeno... Stadioni su uvek puni. Čempionšip je, po meni, najjača druga liga na svetu, kvalitetnija od mnogih elitnih.Imao si želju da ove sezone zaigraš opet za Crvenu zvezdu. Da li ti je žao što se nisi vratio u svoju kuću?- Uh... Ne bih o tome!

PorodicaDOLAZE MIRKA I DECAHoće li u Engleskoj da ti se pridruže nevenčana supruga Mirka i deca?- Naravno. Čim pronađem stan ili kuću u kojoj ćemo živeti. Oni će, kao i uvek do sada, biti tamo gde sam i ja. Po potrebi će odlaziti u Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track