ZA DOMINE SPREMAN: Josip Šimunić završio karijeru
Foto: Fonet

Povlači se iz fudbala

ZA DOMINE SPREMAN: Josip Šimunić završio karijeru

Fudbal -
Uoči poslednje utakmice u ovoj godini Dinamo se oprostio od kapitena

Reprezentativac Hrvatske i fudbaler Dinama Josip Šimunić danas je završio igračku karijeru. Uoči poslednje utakmice u ovoj godini Dinamo se oprostio od kapitena Josipa Šimunića (36), a na oproštaju je od kluba dobio uramljen dres s brojem 116 na kojem je pisalo "Svi smo mi Džo", prenosi Hina.

Šimunić je u dresu Dinama igrao dva puta u Ligi šampiona i dva puta u Ligi Evropa. Osvojio je tri titule prvaka Hrvatske, po jedan Kup i Superkup.

U nešto manje od tri i po godine koliko je proveo u Dinamu Šimunić je upisao 116 nastupa i postigao osam pogodaka. On je Dinamo stigao u leto 2011. godine nakon više od decenije provedene u Nemačkoj gde je igrao za Hofenhajm, Herthu i HSV.

Šimunić je sa reprezentacijom Hrvatske izbrio plasman na Svetsko prvenstvo, ali on u Brazil nije otputovao zbog kazne FIFA. Šimunić je, naime, kažnjen sa deset utakmica neigranja nakon što je u decembru prošle godine posle pobede nad Islandom u Zagrebu uzeo mikrofon i nekoliko puta sa terena uzviknuo "za dom", na šta su mu navijači s tribina odgovorili sa "spremni".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track