ZABOLELE GA KRITIKE: Andrija Živković odbio da razgovara sa novinarima
Foto: FK Partizan

Napadač Partizana ljut

ZABOLELE GA KRITIKE: Andrija Živković odbio da razgovara sa novinarima

Fudbal -
Kako vi poštujete mene, tako ja poštujem vas, kratko je poručio Živković

BEOGRAD - Fudbaler Partizana Živko Živković rekao je da je njegova ekipa pokazala veliki karakter u pobedi nad AZ Alkmarom.

"Ovo je crno bela familija i ne želim da se umanji bilo kakav naš uspeh. Pokazali smo veliki karakter, odigralni maksimalno. Tek ćemo nastaviti da gazimo, pogotovo za ove predivne navijače", rekao je Živković novinarima posle utakmice.

Partizan je pobedom počeo takmičenje u Ligi Evropa, pošto je sa 3:2 savladao AZ Alkmar.

Fudbaleri crno-belih bili su loše raspoloženi zbog atmosfere koja se stvorila posle poraza od Crvene zvezde u "večitom" derbiju prošlog vikenda.

Andrija Živković je odbio da razgovara sa novinarima.

"Kako vi poštujete mene, tako ja poštujem vas", kratko je poručio Živković.

Stefan Babović je branio saigrače rekavši da su oni posle poraza u derbiju "sahranjeni u medijima".

"Posle šest godina posta u Evropi i teškog poraza u derbiju, velika pobeda. Teško je bilo. Nismo superzvezde, ali nije ni srpski fudbal, mi da smo bolji igrali bismo u Realu ili Barseloni. Priča se da je prvenstvo gotovo, a ja i dalje tvrdim da smo bolji od Crvene zvezde. Nemam nameru da kukam", rekao je Babović.

Darko Brašanac je kazao da mu je drago zbog reakcije njegove ekipe nakon poraza u "večitom" derbiju.

"Nastivili smo pozitivan niz na našem stad, što je najvažnije, ogroman prit se stvorio posle jednog poraza. To u fudbalu ne treba tako da bude. Stvorila se loša atmosfera. Idemo pobedu po pobedu, drago mi je što smo ovako odreagovali", kazao je Brašanac.

Marko Jevtović je kazao da je Partizan zabeležio "istorijsku pobedu", prvu posle šest godina u Evropi.

"Svi su nas potcenjivali posle poraza u derbiju, a mi smo pobedili veoma jakog protivnika. Na sreću smo dobili ovu veliku utakmicu i nastavljamo dalje", kazao je Jevtović.

Junak pobede fudbalera Partizana nad AZ Alkmarom Abubakar Umaru rekao je da je pobeda nad AZ-om dobro došla posle poraza od Crvene zvezde u prvenstvu."Još pre početka utakmice smo znali koliko je bitna, pogotovo jer znamo kakva je bila ona prošla. Igrali smo za naše navijače koji su bili uz nas i dali nam energiju da zaboravimo na ono šta je bilo protiv Crvene zvezde", rekao je Abubakar.Dvostruki strelac Abubakar je kazao da su njegovi golovi plod dobre igre cele ekipe."Svi su igrali kako treba i dali sve od sebe. Dao sam golove zahvaljujući ekipi, kao i navijačima koji su došli na stadion", kazao je Abubakar.Kamerunski napadač je jedan od najboljih igrača Partizana ove sezone, što su prepoznali i navijači koji su mu skandirali ime tokom susreta sa AZ-om."Dobar je osećaj kada navijači skandiraju moje ime, ali ja želim da dam maksimum da li bio dobar ili loš dan za mene", rekao je on.Abubakar je istakao da se nada nastavku golgeterske serije."Nije ušlo protiv Zvezde, to je bio loš dan, ali uvek glava gore. Radim pošteno svoj posao", rekao je Abubakar.

Partizan će u sledećem kolu gostovati Augsburgu 1. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track