ZATEČENI U FSS: Kolarov ćutao osam godina, a sad se žali
Foto: Dado Djilas

Ćurković i Milanović žele pojašnjenje

ZATEČENI U FSS: Kolarov ćutao osam godina, a sad se žali

Fudbal -
Levi bek Srbije tvrdi da u reprezentaciji ništa ne valja, a potpredsednici FSS poručuju da su iz takvog sistema dobijeni evropski i svetski prvaci

Izjava fudbalera reprezentacije Srbije Aleksandra Kolarova da u nacionalnom timu već deset godina nedostaje organizacija u radu uzburkala je duhove u Fudbalskom savezu Srbije. Potpredsednici FSS Ivan Ćurković i Goran Milanović smatraju da bi Aleksandar Kolarov trebalo bolje da objasni šta je želeo da kaže jer je već osam godina deo sistema koji kritikuje.Ne postoje usloviUpitan da prokomentariše zašto srpski fudbaleri igraju dobro u klubovima, a loše u reprezentaciji, Kolarov je kazao:- Igrači koji imaju kvalitet moraju da imaju i adekvatne uslove. Ovde već deset godina nedostaje organizacija u radu. U klubu je to mnogo drugačije. Program ne zavisi od rezultata, on se bazira na godišnjem nivou, što ovde nije slučaj. Moramo da se bavimo fudbalom na pravi način. Trenutno ne mogu reći kakvi su ti programi rada. Radim ono što se od mene traži. Ako budem na nekoj drugoj funkciji, otkriću kako ti sistemi izgledaju u klubu.Ovakva reakcija levog beka iznenadila je potpredsednika FSS Ivana Ćurkovića:- Ne znam šta je pisac hteo da kaže! Voleo bih da mi Kolarov objasni na šta je mislio. Ostao je zagonetan i nedorečen. Baš zbog toga ne bih hteo da ga tumačim. Nadam se da će selektoru objasniti šta je mislio. Ako selektor proceni da je to tema za više instance, sigurno će nas obavestiti, pa ćemo mi reagovati.Deo sistema koji kritikujeI drugi potpredsednik FSS Goran Milanović začuđen je izjavom Aleksandra Kolarova:- Kolarov je već osam godina deo sistema koji kritikuje. Prema njegovim mišljenju, ispada da su naši rezultati posledica lošeg sistema. Verovatno tu misli na evropske prvake iz Litvanije 2013. i svetske šampione sa Novog Zelanda 2015. Za razliku od njih, A tim u poslednja dva ciklusa nije imao rezultate, a Kolarov je uvek bio među glavnim igračima. Nešto mi tu ne štima, pa bih voleo da bude malo jasniji.

Odgovor MiloševićuBRNOVIĆ: SAVO, OLADI MALO!Selektor crnogorskih fudbalera Branko Brnović ne razume zašto su čelnici FSS napravili problem što je Staniša Mandić odlučio da promeni reprezentaciju i umesto Srbije izabrao Crnu Goru.- Ne razumem neke reakcije iz FSS, Mandić je Novljanin, igra za svoju državu... Ima dosta igrača iz Crne Gore koji igraju za Srbiju i mi nikad nismo zbog toga pravili problem. Savo Milošević je upravo od nas prvo dobio poziv, bio je član stručnog štaba crnogorske reprezentacije, pa su nam ga „oteli“ iz FSS i mi se zbog toga nismo javno ljutili - rekao je Brnović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track