ZENGA: Srbija i Beograd su za mene jako bitni, duel protiv Vojvodine je poseban zbog Boškova
Foto: Kurir Sport

Bivši trener Zvezde o dvomeču sa Novosađanima

ZENGA: Srbija i Beograd su za mene jako bitni, duel protiv Vojvodine je poseban zbog Boškova

Fudbal -
Sa Crvenom zvezdom sam izgubio dva puta. Jednom je bilo baš u Novom Sadu, kada smo izgubili od Vojvodine, rekao je bivši trener Zvezde
1 / 2 Foto: Kurir Sport

Fudbaleri Vojvodine u četvrtak uveče gostuju Sampdoriji (21) u meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Utakmica koja će se igrati u Torinu nudi specifičnu sliku, jer ove dve ekipe spaja legenda našeg fudbala Vujadin Boškov, a aktuelni trener "Dorije" je bivši trener Crvene zvezde Valter Zenga.

"Dobro veče" na srpskom jeziku izgovorio je Valter Zenga ulazeći u pres salu stadiona u Torinu.

Valter Zenga, Foto: Kurir Sport
Valter Zenga, Foto: Kurir Sport

"Ubeđeni smo da smo spremni za ovu utakmicu. U Ligi Evrope se igra 180 minuta. Izuzetno cenimo i poštujemo Vojvodinu, poznajemo ih, dobro smo ih analizirali i jedva čekamo meč. Srećan sam što počinjem avanturu u Evropi u meču protiv kluba koji dolazi iz Srbije. Beograd i Srbija su za mene jako bitni, tamo sam proveo predivan period života i karijere. Ovaj meč je poseban zbog Vujadina Boškova. To je čovek kojeg jako vole u Đenovi, baš kao i u Novom Sadu. Svi smo učili od njega o trenerskom poslu. Ono što igramo nije slučajnost, već sudbina što nas je žreb spojio", rekao je Zenga.

Na pitanje kakva sećanja nosi iz vremena mečeva kada je Crvenu zvezdu predvodio protiv Vojvodine (2006. godina), italijanski stručnjak je odgovorio.

Valter Zenga, Foto: Kurir Sport
Valter Zenga, Foto: Kurir Sport

"Sa Crvenom zvezdom sam izgubio dva puta. Jednom je bilo baš u Novom Sadu, kada smo izgubili od Vojvodine, tada sam se baš naljutio jer smo morali da igramo utakmicu samo tri dana posle meča koji smo igrali u Norveškoj u Ligi Evrope."

Trener Vojvodine, Zlatomir Zagorčić veruje u dobar rezultat svojih izabranika.

"Nemam dileme oko sastava, znam 11 igrača koji će izaći na teren i pokušati da nadigraju ekipu Sampdorije. Trudićemo da se igramo za gol više, nametnemo naš stil igre. Potrebno je da budemo disciplinovani i da u svakom momentu budemo spremni da zapretimo ekipi Sampdorije", zaključio je Zagorčić uz dodatak da kapiten Pekarić još nije spreman za utakmice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track