ŽIVE U BEDI: Radnik Partizana u bolnici, supruga ga čeka u suzama!
Foto: Nebojsa Mandic

Pet neisplaćenih plata razlog za samoubistvo

ŽIVE U BEDI: Radnik Partizana u bolnici, supruga ga čeka u suzama!

Fudbal -
Goran Živojinović se nalazi u klinici „Laza Lazarević“ na ispitivanju, supruga Milica ostala sama sa troje dece

Supruga Gorana Živojinovića (40) Milica u izjavi za Kurir kaže da je njen muž zbog teške finansijske situacije pokušao sebi da oduzme život vešanjem. Kao radnik SD Partizan na održavanju terena fudbalskog kluba, pet meseci nije primio platu, pa nije imao osnovnih prihoda za život porodice i troje male dece.Kurir je juče posle telefonskog razgovora posetio porodicu Živojinović u Belom potoku. Supruga Milica, sva u suzama, nije bila previše raspoložena za razgovor. Uslovi u kojima živi sa mužem i decom teško da se mogu nazvati humanim. Adaptirana garaža bez krova, koji je pokriven najlonom i prepravljen u dom za stanovanje, najbolje odslikavaju tešku finansijsku situaciju porodice Živojinović. Taj objekat stradao je i tokom majskih poplava u Srbiji.

Teški uslovi za život... Kuća u kojoj živi Goran Živojinović
Teški uslovi za život... Kuća u kojoj živi Goran Živojinović

- Goran nije imao sličnih incidenata i ovo je prvi put da je pokušao da uradi tako nešto. On se nalazi u bolnici i oporavlja se posle nemilog događaja na stadionu Partizana - kazala je Milica Živojinović i dodala:- Ne želim da pričam o tome što nas je zadesilo. Razumite me. Novinari stalno zovu, dolaze, željni su informacija, a nama uopšte nije do toga. Bila sam kod njega u poseti. Dobro je. Očekujemo ga uskoro. Ovde su nam i ljudi iz Partizana, žele da pomognu.Prema rečima supruge Milice, konstantan nedostatak novca bio je jedini razlog zbog kojeg se njen muž odlučio na ovaj nepromišljeni potez.- Mnogo nam je teško. Svako ko ima decu zna da njima sve treba obezbediti. Teško živimo, besparica je velika, ali... Nemojte više, molim vas. Ne mogu da pričam o tome - plakala je tokom razgovora za naš list Milica Živojinović, koja nije želela da se fotografiše.Kako saznajemo, Goran Živojinović odlučio je da prekrati sebi muke posle telefonskog razgovora sa majkom, koja mu je rekla da su deca gladna i nemaju šta da jedu. Trenutno se nalazi u Klinici za psihijatrijske bolesti „Laza Lazarević“.

Stepanović klub će obezbediti materijal za sanaciju kuće NIJE IMAO DRUGE PRIHODE!Direktor stadiona FK Partizan Aleksandar Stepanović otkriva za Kurir da Goran Živojinović nijednim postupkom nije nagovestio da će u četvrtak po podne pokušati sebi da oduzme život.- Goran je naš radnik 20 godina. Korektan momak. Radi na održavanju zelenih površina. Ništa nije naslućivalo ovakav epilog jer sam dan ranije pričao sa njim. I pre sam pomagao njemu i ostalim radnicima jer nisu primali platu. Da mi je makar rekao... To što je uradio bio je veliki šok i iznenađenje za sve nas u Partizanu. Žao mi ga je - rekao je za Kurir Stepanović i dodao:- Kada izađe iz bolnice, pričaću sa njim. Pomoći ćemo. On nema drugih prihoda sem plate u Partizanu. Pre dva meseca smo razgovarali da mu obezbedimo građevinski materijal, da tu garažu u kojoj živi adaptira za pristojno stanovanje. Međutim, tu najveći problem stvaraju kiše jer mu je dom podno Avale i voda se stalno sliva, pa je u kući velika vlaga. Nadam se da ćemo sve to završiti.BezobraznoÐURIĆ: KOD NAS ŽIVE KAO BUBREG U LOJUPredsednik FK Partizan Dragan Ðurić dao je neprimerenu izjavu.Klasičan spin! Sve je to režirano! Ovo nema veze sa fudbalskim klubom! Jugoslovensko sportsko društvo Partizan ima 36 kolektiva, svaki je odgovoran za svoje radnike. Kod nas to ne bi moglo da se desi. Svi naši zaposleni žive lepše nego bubreg u loju! Svuda kasne plate. Mi smo ipak najbolji. Tvrdim, izmirićemo sve finansijske obaveze prema zaposlenima do Nove godine - rekao je Ðurić za Žurnal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track