PREDSEDNIK PARTIZANA ZA KURIR: Možda odem pre kraja mandata!

Najava Zorana Popovića

PREDSEDNIK PARTIZANA ZA KURIR: Možda odem pre kraja mandata!

Fudbal -
Kup pokvario utisak Navijači bi nam pevali „uprava napolje“ i kad bismo izgubili od Bajerna u Ligi šampiona, kaže prvi čovek crno-belih posle šest meseci rada

Predsednik Partizana Zoran Popović u intervju za Kurir otkriva kako se može dogoditi da ne dočeka kraj petogodišnjeg mandata u Humskoj jer bi u međuvremenu mogla da se dogodi privatizacija.Osvajanjem titule ispunili ste samo deo obećanja iz predizborne kampanje?- Prvenstvo jeste važnije, ali mi smo hteli oba trofeja i ovaj uspeh je samo delimičan. Ipak, zadovoljni smo, a podjednake zasluge za ove rezultate ima bivša uprava, kao i trener Marko Nikolić i njegov stručni štab - kaže Popović.Da li ste Marku Nikoliću isplatili 300.000 evra?- Marko je ugovorom vezan za Partizan i svaki mesec dobija novac. Kad bude našao novi posao, sešćemo za sto i sporazumno se razići.Kako gledate na tvrdnje Dragana Đurića da ste lažno prikazali finansije u klubu?- Nema smisla komentarisati to. Za ovih nekoliko meseci smanjili smo dug za dva miliona evra, a da bismo klub doveli u stanje koje želimo, potreban je pun mandat od pet godina. Posle toga Partizan će biti standardni učesnik evropske elite, stabilan i organizovan klub.Mislite da ćete sačekati kraj mandata ili će vas prestići privatizacija?- To već ne znam. Sasvim je moguće da će privatizacija biti ranije.Navijači vas već sada teraju skandiranjem „uprava napolje“?- Kad smo osvojili titulu, na slavlju je sve bilo u redu, a posle izgubljenog finala kupa su skandirali protiv nas. Tako je to. Pa nama bi pevali „uprava napolje“ i da uđemo u Ligu šampiona i onda tamo izgubimo, recimo, od Bajerna.Da niste malo preterali obećanjem da napadnete plasman u Ligu šampiona?- Verujem u taj uspeh, ali naš primarni cilj je Liga Evrope, a ako nam se ukaže prilika za Ligu šampiona, trudićemo se da je iskoristimo.Koliko ćete para potrošiti u tu svrhu?- Radi se na stvaranju tima, ali ne mogu da pričam o imenima ili parama. To je poslovna tajna. Budžet kluba je 12 miliona evra i novac za pojačanja je ukalkulisan u tu sumu - kaže Popović.

Šampioni Srbije... Fudbaleri Partizana ostvarili su najvažniji cilj u sezoni
Šampioni Srbije... Fudbaleri Partizana ostvarili su najvažniji cilj u sezoni

Nesuglasice normalneUPRAVA OSTAJE NA OKUPUNe možete da sakrijete da u Upravnom odboru ima velikih neslaganja?- Nije tajna da imamo različite stavove, ali niko neće napustiti klub. Štaviše, Dragan Bjelogrlić i Nele Karajlić će voditi organizaciju 70. rođendana kluba. Dakle, biće još aktivniji nego što su bili do sada.

Višak radnikaNIKO NEĆE DOBITI OTKAZKad će se dogoditi najavljena sistematizacija radnih mesta?- Otkad smo došli, plate zaposlenih su redovne, a reorganizacije će sigurno biti. Međutim, niko neće ostati na ulici. To obećavam. Višak radnika s jednog mesta ćemo prebaciti u neke druge firme jer vodimo računa o svemu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track