ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA: Zvezda hoće Partizane!
Foto: Beta

Srećne kuglice

ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA: Zvezda hoće Partizane!

Fudbal -

Pravac Tirana Uf, goreo bi Balkan ako bismo njih izvukli na žrebu, uz osmeh je prokomentarisao Plavšić mogućnost da crveno-beli u Evropi igraju protiv albanskog predstavnika

Crvena zvezda - Partizani! Albanski klub potencijalni je rival šampiona Srbije na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, koji je na programu danas od 12 časova u Nionu.- Uf, ako bismo izvukli Partizane, sigurno bi goreo Balkan - komentar je Srđana Plavišića, fudbalera Zvezde, na mogućnost da im tim iz Tirane bude rival. Sa fudbalske strane to bi bilo dobro za crveno-bele jer su neuporedivo bolji od vicešampiona Albanije, koji se u kvalifikacijama za LŠ našao jer je UEFA izbacila prvaka Skenderbeg zbog nameštanja. Međutim, potencijalni mečevi Zvezde i Partizana na uzavrelom Balkanu bili bi više od fudbala, a to srpskom klubu uopšte nije potrebno.Pogled na ostale rivale tima iz Ljutice Bogdana govori da bi bilo poželjno izbeći tri tima. Hapoel Ber Ševa, Norčeping i Olimpija najjači su klubovi sa spiska nepovlašćenih ekipa. Posebno se to odnosi na Izraelce, koji su jedina ekipa protiv koje Zvezde ne bi imala ulogu favorita.

S druge strane, predstavnici Andore, Gibraltara, Letonije, Litvanije, Luksemburga, kao i ostrvskih zemalja više su nego dobrodošli protivnici. U grupu poželjnih spadaju i timovi iz regiona - Zrinjski, Mladost Podgorica i Vardar.Inače, Crvena zvezda se posle devet godina vraća u kvalifikacije za Ligu šampiona. Poslednji put crveno-beli su tu bili davne 2007, kada ih je eliminisao Glazgov Rendžers (0:0, 0:1).

Liga EvropeČUKA MOŽE NA HAJDUK, VOŠI PRETI ABERDINVojvodina i Čukarički takmičenje počinju od prvog kola, gde će imati uloge nosilaca. Srpski timovi tu ne bi trebalo da imaju većih problema da trijumfuju, bez obzira na to ko im bude rival (najjači potencijalni protivnici Odrabaši, MTK, Slavija Sofija i Gorica). Već u drugom kolu Čuka će imati daleko teži zadatak jer neće biti povlašćena (za razliku od Vojvodine). Makabi Tel Aviv, Omonija i Grashopers samo se neke od ekipa na koje može tim s Banovog brda. Zanimljivo, potencijalni rivali su i Lokomotiva iz Zagreba i Hajduk iz Splita.

Crno-beli na spisku rivala više od 50 ekipa PARTIZAN NEĆE NA ISTOK, UEFA MU NE DA RIVALE IZ REGIONA!Partizan do Lige Evrope dele tri prepreke! U drugom kolu kvalifikacija crno-beli će biti u grupi povlašćenih ekipa (13 časova početak žreba), a za rivala će da dobiju Levski, Poli Jaši, Hibernijan, Senderjiske ili jednog od pobednika mnogobrojnih mečeva prve runde. Ova četiri tima svakako nisu poželjna kao protivnici jer poseduju solidan kvalitet, što se ne može reći za mnoge ekipe koje igraju u početnoj rundi. Pre svih tu mislimo na predstavnike Luksemburga, Moldavije, Malte, Severne Irske, Andore...Crno-beli, prema papiru, mogu za rivale da dobiju i Kukeši iz Albanije i Široki iz Bosne. Međutim, UEFA će danas oko 10 časova napraviti mini-grupe, pa će Partizan znati svojih pet potencijalnih rivala. Očekuje se da zbog bezbednosti to ne budu timovi iz Albanije i Bosne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track