KO JE OLSI RAMA (45): Od Soroševog čoveka do američkog biznismena!
Foto: Facebook

Profil

KO JE OLSI RAMA (45): Od Soroševog čoveka do američkog biznismena!

Sport -
Školovao se u Tirani, od 1997. živi u SAD, a bio je na udaru tajnih službi zbog saradnje sa Sorošem i pokrivanja albanskih pobuna. Govori engleski, grčki i italijanski

Olsi Rama, mlađi brat albanskog premijera Edija Rame, rođen je 1969. godine i školovao se u Tirani, gde je završio fakultet.

Od marta 2014. zaposlen je u kompaniji Pegazus Komjunikejšns (Pegasus Communications sh.k.) kao stariji partner, što je najviša pozicija.

Pre toga radio je u kompaniji Delfinus Medikal Tehnolodžis (Delphinus Medical Technologies, Inc.) kao projektni menadžer, i to od juna 2010. do juna 2012. godine. Na tu funkciju otišao je iz Instituta za kancer Karmanos u Detroitu, gde je od decembra 1998. radio kao menadžer projekata i naučni istraživač. Institut za kancer Karmanos inače je poznat po radu na prevenciji, otkrivanju i lečenju raka.

Otac braće Rama je poznati albanski vajar Kristać Rama (1932-1998).

Od juna 1992. godine do aprila 1997. godine Olsi Rama bio je programski direktor fondacije Otvorenog društva za Albaniju. Društvo je bilo finansirano od fondacije Soroš američkog milijardera mađarskog porekla Džordža Soroša.

U aprilu 1997. godine preselio se u SAD gde je, kako se navodi na stranici instituta u kojem je zaposlen, bio na udaru tajnih službi zbog saradnje sa Sorošem i novinarskih aktivnosti u pokrivanju "albanskih pobuna".

Olsi Rama bavio se i sportom, pa je od 1987. do 1996. godine bio član košarkaške ekipe Dinama iz Tirane.

Na njegovoj Linked.In stranici piše da, pored maternjeg albanskog, govori i egleski, grčki i italijanski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track