NEMANJA BJELICA: Drugi na svetu, prvi u Evropi
Foto: Dado Đilas

MVP zvanično najbolji košarkaš Evrope za Kurir

NEMANJA BJELICA: Drugi na svetu, prvi u Evropi

Košarka -
Drhte rivali svaki meč je finale, počev od prvog protiv Španije. Tako smo razmišljali na Mundobasketu, a takav stav imaćemo i ovde, otkriva recept Nemanja Bjelica

Kladionice su ga svrstale među prvih pet kandidata za osvajanje najboljeg igrača Evropskog prvenstva. S razlogom, jer Nemanja Bjelica je zvanično najbolji košarkaš Evrope, MVP Evrolige za minulu sezonu.Mnogi su impresionirani grupom u kojoj se nalazi Srbija, sa napomenom da je nikad jača, a s tim se slaže i Bjelica, mada on akcenat stavlja na Srbiju.- Teška grupa. To je bio prvi utisak koji se nije promenio. Međutim, mi gledamo samo sebe i maksimalno smo motivisani za svaki meč na šampionatu. Ne daj bože da izgubimo neku utakmicu, jer popravnog nema. Da bismo došli do našeg cilja, a to su Olimpijske igre, potrebno je da budemo na najvišem nivou - počeo je Nemanja Bjelica priču za Kurir Basketmaniju.

Spremni za novi izazov... Košarkaši Srbije
Spremni za novi izazov... Košarkaši Srbije

Prvi rival je Španija, koja je i dalje oslabljena na ovom Evropskom prvenstvu, ali i dalje moćna. Uz to, željna je da se domogne trona posle blamaže na Mundobasketu prošle godine.- Mučili su se na početku priprema protiv Venecuele, ali su u narednim mečevima pokazali da imaju kvalitet. Nemaju u sastavu neke ključne igrače iz prethodnih godina, ali imaju nove mlade nade koji već pokazuju kvalitet. Vođa ekipe je legendarni Gasol, čije iskustvo i kvalitet Španiji mnogo znače. Oni su, uz Francuze, sigurno jedna od najboljih reprezentacija na prvenstvu. Svaka utakmica je za nas finale, tako smo razmišljali prošle godine, a takav stav imaćemo i sada. Ne razmišljamo previše o igri rivala, već samo o nama, jer ako smo mi pravi, onda se mi i pitamo.Impresivne brojke stoje uz ime Nemanje Bjelice. S razlogom javnost očekuje da on preuzme jednu od ključnih uloga u reprezentaciji.- Mi smo pravi tim. Tako smo došli i do uspeha na Svetskom prvenstvu, i tu ne sme ništa da se menja. Ne bih sebe izdvajao, niti bilo ko od nas sebe stavlja u prvi plan. Nalazim se u službi tima, baš kao preostalih 11 momaka. Kolektiv je naše oružje - jasan je Nemanja Bjelica, koji je na Svetskom prvenstvu u Španiji prošle godine ubacivao prosečno 12 poena i imao sedam skokova. U dresu Fenerbahčea prošle sezone imao je gotovo identičan učinak.

Srbi najbrojniji posle Nemaca i TurakaPODRŠKA GASTARBAJTERANema sumnje da bi igračima mnogo značilo da s tribina čuju povike „Srbija, Srbija!“- Naravno, mnogo... Znam da će biti veliki broj Turaka i Nemaca. Međutim, neće ni nama podrška izostati. Pozivam naše ljude u Nemačkoj i Francuskoj da dođu i navijaju za nas, a mi ćemo dati sve od sebe da ih obradujemo - zaključio je Nemanja Bjelica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track