(VIDEO) ŽENSKI TEODOSIĆ: Skidam poteze muškaraca, pa trener poludi!
Foto: Radivoj Korać

Plejmejker Radivoja Koraća

(VIDEO) ŽENSKI TEODOSIĆ: Skidam poteze muškaraca, pa trener poludi!

Košarka -
Jedna od najtalentovanijih srpskih košarkašica obeležila je drugo kolo regionalne lige

Košarkašica srpskog šampiona Radivoja Koraća, Sanja Mandić, zasluženo je ponela titulu MVP drugog kola regionalne lige.

Sanja je bila najzaslužnija za pobedu Koraća u Kranjskoj Gori protiv Triglava, pošto je meč završila sa 22 postignuta poena, 10 asistencija i 7 skokova.

"Ključ naše pobede bio je u tome što smo ispoštovali sve dogovore iz svlačionice i ušli u utakmicu jako od prvog minuta. Moja igra je rezultat dobre igre celog tima", rekla je Mandićeva.

Zanimljivo, iako je Korać u poslednje tri sezone svaki put igrao u finalu regionalne lige, nakon gotovo četiri godine jedna od "Žućkovih naslednica" je MVP kola.

"U Koraću se oduvek negovala timska igra i to nam je glavna prednost u odnosu na druge timove, jer uvek iskoči neki drugi pojedinac".

Na pitanje kako uz toliko asistencija uspeva i sama da postigne veliki broj poena, Sanja je odgovorila:

"Sa pozicije pleja moj zadatak je da razigram ceo tim, što uz ovakve saigračice uopšte nije problem. A što se tiče postizanja poena, to je zahvaljujući treneru Milošu Pavloviću kod kojeg imam veliku slobodu u igri."

Zbog nekih lucidnih dodavanja postala je poznata kao "ženski Teodosić", a mlada reprezentativka Srbije ne krije da voli da gleda mušku košarku i skida poteze kolega.

"Pratim mušku košarku, volim da gledam igrače na mojoj poziciji i, što ne reći, pokušavam da skinem neke njihove poteze. To ponekad mog trenera dovede do ludila", istakla je Sanja.

http://www.youtube.com/watch?v=ENc927d08Xs

Košarkašica Koraća je prošle godine igrala na Svetskom prvenstvu u Turskoj za reprezentaciju Srbije, međutim, ove godine nije uspela da izbori mesto u 12 najboljih.

"San svakog sportiste je učešće na Olimpijskim igrama, tako da ću dati sve od sebe da se nađem u timu za Rio", izjavila je Mandićeva.

http://www.youtube.com/watch?v=9DVyqjp-atc

(Košarka24.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track