(VIDEO) UNIKAHA IZGORELA U PAKLU PIONIRA: Marko Simonović vodi Crvenu zvezdu ka četvrtfinalu
Foto: Euroleague.net

Delije u transu

(VIDEO) UNIKAHA IZGORELA U PAKLU PIONIRA: Marko Simonović vodi Crvenu zvezdu ka četvrtfinalu

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Unikahu u hali "Pionir" u utakmici četvrtog kola Grupe E TOP 16 faze Evrolige - 87:73 (21:14, 20:17, 19:22, 27:20).

Sada Zvezda i Unikaha imaju isti skor: 2-2. Time ove dve ekipe dele treće mesto na tabeli sa Efesom i Cedevitom.Crveno-beli su od starta "mleli" goste iz Malage, a kada je u drugom poluvremenu Unikaha prišla i opasno zapretila da će meč uvesti u neizvesnu završnicu, reagovao je Marko Simonović. Sa četiri trojke (iz šest pokušaja) vraćao je svoj tim na bezbedno odstojanje, a 7.000 "Delija" na tribinama hale "Pionir" do delirijuma.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Stefan Jović sa 15 poena, uz pet asistencija, 13 je dodao Marko Gudurić, 12 Simonović, deset Maik Cirbes, koji je imao i pet skokova.

Kod gostiju je Džamar Smit dao 11 poena (3/5 za tri), a bivši Zvezdini igrači Nemanja Nedović i Demarkus Nelson ubacili su devet i četiri poena.

U petom kolu, 29. januara, Zvezda dočekuje Lokomotivu Kuban, a dan ranije Unikaha se u Malagi sastaje sa Efesom.

Na tabeli Grupe E vodi Fenerbahče (4-0), slede ga Lokomotiva (3-1), Crvena zvezda, Unikaha, Efes, Cedevita (2-2), Panatinaikos (1-3) i Darušafaka (0-4).

"Veoma važna pobeda. Protivnik je igrao veoma agresivno, ali smo odigrali dobro u odbrani, iskontrolisali skok, na kraju dali i neke uslovno rečeno lake poene. Hvala navijačima na podršci", bio je prvi komentar Marka Simonović posle trijumfa nad Unikahom, izrečen za "Sport klub".

Košarkaš Unikahe Nemanja Nedović rekao je da mu je bilo mnogo teško da igra protiv Crvene zvezde jer je emotivno doživeo duel sa bivšim klubom.

"Jako je teško bilo igrati u ovakvoj atmosferi. Cilj je bio da uvedemo Zvezdu u egal u finišu, imali smo šansu za to, ali nismo uspeli. Pogodili su nekoliko teških šuteva za tri poena i čestitam im na tome. Ne smemo da padamo, već da se podignemo"“, rekao je Nedović.

On je od odlaska iz Zvezde prvi put zaigrao u Pioniru na suprotnoj strani.

"Čudno sam se osećao. Prvi put sam bio protivnik Zvezde u Pioniru, bilo je emotivno i trebalo mi je vremena da se naviknem na ambijent"“, istakao je Nedović i poželeo Zvezdi da se zajedno sa Unikahom plasira među osam najboljih u Evropi.

Trener tima iz Malage Djoan Plaza priznao je da je Crvena zvezda bila bolja.

"“Igrali su sa više energije i želje. Zvezda je bila fizički jači tim od nas. Neutralisali su nas odbranom, do ovog meča mi smo bili najbolja defanzivna ekipa. Kada smo se primakli na minus tri u poslednjoj četvrtini donosili smo loše odluke"”, zaključio je Plaza.

Foto: euroleague.net
Foto: euroleague.net

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina - 87:73:

37. minut - 74:60 - Marko Simonović je pogodio dve uzastopne trojke, ukupno četiri, i ponovo doveo Delije do transa!

35. minut - 68:57 - Trener Unikahe Đoan Plaza je dobio tehničku grešku, što je Tarens Kinzi pretvorio u tri poena, što su mu bili prvi pogoci na meču.

33. minut - 65:57 - Micić daje dva, a Simonović tri poena za eksploziju na tribinama.

32. minut - 60:57 - Poenima bivših igrača Zvezde, Nedovića i Nelsona, Unikaha je prišla na samo "minus tri".

Treća četvrtina - 60:53:

30. minut - 60:53 - Smit postiže svoju treću trojku u ovoj deonici!

29. minut - 60:50 - Prvi poeni Simonovića, i to trojka, za delirijum na tribinama.

27. minut - 53:46 - Unikaha je imala tri prilike da se još više približi Zvezdi, ali nije ih iskoristila, pa je posle nekoliko minuta bez poena na obe strane, stvar u svoje ruke preuzeo Gudurić.

25. minut - 51:46 - Već 15 poena Unikahe u drugom poluvremenu. I Smit je dao tri poena.

24. minut - 49:43 - Gosti bolje šutiraju u nastavku, i Tomas je pogodio trojku.

23. minut - 47:38 - Miler je odmah uzvratio trojkom!

22. minut - 44:38 - Drugo poluvreme je, zaključno sa Smitovom trojkom, počelo sa 7:3 za goste.

20:47 - Miler: Mi smo tim"Igrali smo sjajnu odbranu i to je najvažnije. Igramo kao tim", kratko je prokomentarisao Kvinsi Miler po završetku prvog poluvremena za "Sport klub".

Druga četvrtina 41:31:

20. minut - 41:29 - I Dangubić je precizan van linije 6,75.

18. minut - 36:25 - Taman kad je Unikaha malo ušla u ritam i prišla na osam poena zaostatka, Micić je pogodio trojku u poslednjem sekundu napada.

14. minut - 31:19 - Trojka, pa majstorija Jovića za njegovih pet vezanih poena, ukupno devet, i maksimalnu prednost domaćina od 12 poena razlike!

11. minut - 24:17 - Džekson je odgovorio trojkom.

11. minut - 24:14 - Koš i pogođeno dodatno slobodno bacanje Marka Gudurića za dvocifrenu prednost Zvezde!

Prva četvrtina 21:14:

20:22 - Utakmicu zajedno gledaju Dragan Đilas i Ana DabovićPredsednik KSS Dragan Đilas i njegova devojka srpska reprezentativka Ana Dabović zajedno su došli na utakmicu.

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

10. minut - 16:12 - Ponovo je Zvezda u seriji od 7:0. Cirbes već ima sedam poena na kontu.

6. minut - 7:7 - Kuzminskas je, očekivano, najbolji kod gostiju - pet poena.

5. minut - 7:5 - Ekipe igraju u serijama. Posle pet poena Unikahe, pet uzastopnih poena je dala i Zvezda. Jović četiri poena, Cirbes tri.

3. minut - 2:5 - Gosti su bolji u skoku, vezali su pet poena.

2. minut - 2:0 - Prve poene na meču postigao je Jović sa linije slobodnih bacanja.

1. minut - Meč je počeo!

20:00 - Pionir se treseSve grmi od pesme Delija... Himna Evrolige se nije čula od navijanja.

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

19:57 - Ovacije za NedovićaNavijači Zvezde nisu zaboravili dane kada je Nemanja Nedović nosio crveno-beli dres. Dobio je gromoglasan aplauz.

19:54 - I Marković u PioniruPovređeni plejmejker Unikahe, srpski reprezentativac Stefan Marković došao je u halu "Pionir" da gleda meč.

19:50 - Tribine Pionira su pune!Meč će se igrati pred 7.000 navijača Zvezde.

Crvena zvezda, Unikaha, Foto: Kurir sport
Crvena zvezda, Unikaha, Foto: Kurir sport

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

19:09 - Zvezdina raznovrsna oružjaI crveno-beli raspolažu raznovrsnim oružjem. Stefan Jović u Evroiligi ima prosečno 7,4 asistecije, Kvinsi Miler 5,8 skokova, a Maik Cirbes čak 15,5 poena.

Foto: AP
Foto: AP

18:58 - Kuzminskas udarna igla UnikaheU španskom timu nema povređenog srpskog reprezetativca Stefana Markovića, kojeg bi trebalo da menja bivši plejmejker upravo Crvene zvezde, Amerikanac sa našim pasošem Demarkus Nelson. Zato je doveden. U sastavu Unikahe je još jedan nekadašnji igrač crveno-belih, Nemanja Nedović. Udarna igla Plazine ekipe je litvansko krilo Mindaugas Kuzminskas, koji ove sezone u Evroligi prosečno beleži 13,5 poena, uz 3,7 skokova. Njemu uz rame su francuski bek Edvin Džekson (10,4 poena) i krilni centri rođeni u Americi: reprezentativac Makedonije Ričard Hendriks (9,8 poena i 6,6 skokova) i reprezentativac Gruzije Tomas Vil (8,8 poena i 4,8 skokova).

18:42 - Da li je Unikaha domaćinska ekipa?Unikaha je domaćinska ekipa. To potvrđuje i u prvenstvu Španije, jer na svom parketu ima skor 6-2, a na gostovanjima 2-6. Ipak, mora se imati na umu da je Unikaha prvu fazu takmičenja u Evroligi završila na drugom mestu u Grupi D sa skorom 7-3, odmah iza CSKA, koji je jedini poraz doživeo upravo od tima Đoana Plaze i to usred Moskve! Dakle, zna Unikaha dobro da odigra i na strani.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

18:30 - Zvezda ušla u ritamDa bljesak u atinskoj "OAKA areni" nije bio izdvojen svedoče i dve dobre partije crveno-belih u ABA ligi. Pre senzacionalnog trijumfa nad sastavom srpskog selektora Aleksandra Đorđevića, pobedili su Olimpiju u Ljubljani (77:69), a minulog ponedeljka i Metalac na svom parketu (86:74). Istina, nisu Ljubljančani i Valjevčani rivali koji bi mogli da daju verodostojnu sliku o trenutnim mogućnostima Radonjićeve ekipe, ali lakoća prilikom šuta i tranzicije, ali i pri izvođenju atraktivnih poteza za dušu publike, govore da je Zvezda opet ušla u dobar ritam.

18:20 - Crveno-beli trojkama razbili PAO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track