(VIDEO) GROBARI O VREĐANJU VUČIĆA: Ne mešamo se u politiku, naša jedina stranka je Partizan!
Foto: Saša Pavlić

Saopštenje navijača

(VIDEO) GROBARI O VREĐANJU VUČIĆA: Ne mešamo se u politiku, naša jedina stranka je Partizan!

Košarka -
Navijači Partizana okupljeni u grupu "Grobari" obratili su se crno-beloj javnosti.

Povod za izdavanje saopštenja su minuli događaji u Košarkaškom klubu Partizan.

Navodno je u Humskoj 1 sastavljen apel navijačima da ne vređaju premijera Srbije Aleksandra Vučića, što potpredsednik Miroslav Berić nije želeo da potpiše, a onda je odlučio da podnese ostavku.

Danas su se oglasili "Grobari". Iako su uvrede na račun Aleksandra Vučića česte na Partizanovim utakmicama, "Grobari" tvrde da se u politiku ne mešaju.

"Mi navijači Partizana,okupljeni u najvećoj organizovanoj navijačkoj grupi u Srbiji Grobari usled raznih laži, pritisaka i neistina iznetih na naš račun, prinuđeni smo da nas na ovaj način čuje crno-bela javnost. Istorija naše navijačke grupe počinje još pre 1970. godine. Posle mnogo navijačkih uspona i padova konačno se 2014. godine sve grupe na Partizanovom stadionu okupljaju u jednu grupu 'Grobari jug", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Tada je odlučeno da je jedini cilj bezuslovna podrška SD Partizan s kim god i gde god igra. Takođe, odlučeno je da se nećemo mešati u rad uprave i stručnog štaba, već da ćemo biti kičma, oslonac i poslednja linija odbrane našeg Partizana. Jedan od najvećih razloga naše podele bila je politika. Odlučeno je da politici nema mesta na tribini,da će svaki vid politike i političkog delovanja na tribini biti oštro sankcionisan. Naša stranka je Partizan. Svi k’o jedan za naš Partizan".

Svemu je prethodilo gostovanje prvog čoveka srpske Vlade u emisiji "Upitnik" na RTS-u, gde je, između ostalog, rekao:

"Besan sam na rukovodstvo Partizana u košarci. Obraćam se direktno navijačima Partizana. Više su država i Aleksandar Vučić pomogli Košarkaškom klubu Partizan nego košarkaškom klubu Crvena zvezda. Pitajte za to Danilovića i pitajte za to Berića. Neki bi trebalo da se stide. Ne Danilović, koji je uvek pošteno govorio, ali bi ga nekako ućutkali da se to ne čuje. Što ovi drugi ne izađu i ne kažu koliko je država pomogla i koliko je na različite načine Aleksandar Vučić pomogao?! Lakše je da se kaže da je Vučić kriv, lakše je da se čuje "Vučiću p...u", nego da se čuje "uprava napolje".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track